Conferinţa de presă pentru lansarea celei de-a doua sesiuni a Programului de Management Propriu al Diabetului

0

Societatea Româna de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, în parteneriat cu Advancing Diabetes Care, Bristol-Myers Squibb şi AstraZeneca, organizează o conferinţă de presă pentru a lansa cea de-a doua sesiuni de training-uri din cadrul Programului de Management Propriu al Diabetului.

Conferinta de presă va avea loc luni, pe 25 noiembrie, la ora 13.30, la Hotelul Ramada Plaza Bucureşti, Sala Europa.

Programul de Management Propriu al Diabetului, creat de Stanford Patient Education Research Center, este conceput pentru a le arăta medicilor, asistenţilor, psihologilor şi reprezentanţilor asociaţiilor de pacienţi cum să îşi înveţe pacienţii să îşi gestioneze propria boală, să câştige încredere în sine, în capacitatea lor de a controla simptomele şi modul în care problemele de sănătate le afecteaza viaţa.

Pe parcursul perioadei 25 Noiembrie – 20 decembrie 2013, se vor desfăşura o serie de întâlniri cu pacienţii în Bucureşti, precum şi alte şase oraşe din Romania (Craiova, Constanţa, Bacău, Galaţi, Iaşi şi Cluj).

Se vorbeşte de o adevărată “epidemie” de diabet la nivel global, care afectează nu numai indivizii, cât şi societatea in ansamblul ei. În lipsa tratamentului sau a controlului bolii, persoanele cu diabet pot suferi complicaţii, precum afecţiuni ale inimii sau ale rinichilor.

Cel mai important mesaj pe care trebuie să îl transmitem persoanelor cu diabet este că înţelegerea bolii, prin programe de educaţie, devine esenţială pentru viitorul lor.

Pe glob, peste 371 milioane de persoane au diabet, şi acest număr creşte zilnic. Pe lângă tratamentul medicamentos, modificarea dietei şi a stilului de viaţă sunt esenţiale în managementul cu succes al diabetului, precum şi practicarea regulată a exerciţiilor fizice şi controlul ingestiei de zahăr. Prin combinarea acestor strategii, persoanele cu diabet pot duce o viaţă normală, fericită, fără a lăsa ca diabetul sa stea in calea realizării viselor lor.

Conform prognozelor, diabetul se va plasa pe locul şapte în lume în rândul bolilor cauzatoare de decese. Ingrijorător este faptul că 80% din decese se produc în cadrul persoanelor cu diabet din ţările cu venituri mici şi mijlocii.

Speaker-ii la conferinţa de presă din 15 noiembrie, la Ramada Plaza, Sala Europa, sunt Conferentiar Dr.Cristian Serafinceanu şi Dr. Ionuţ Mogoşanu.

Persoana de contact pentru conferinţe:

Monica Popescu
TARUS Media
monica.popescu@tarus.eu
+40 757 100 484
www.tarusmedia.ro

About Author

Medica Academica

Comments are closed.