CONFERINŢA NAŢIONALĂ A PACIENŢILOR

0

Cel mai important eveniment al anului, dedicat informării şi îmbunătăţirii condiţiei pacienţilor din România

Au mai rămascateva zile până la deschiderea Conferinţei Naţionale a Pacienţilor, ediţia 2010, cel mai important eveniment al anului, dedicat informării şi îmbunătăţirii condiţiei pacienţilor din România.

„Chiar de la lansarea ideii organizării acestei conferinţe dedicate tuturor pacienţilor din România, evenimentul s-a bucurat de un real succes şi a beneficiat de sprijinul şi aprecierea celor invitaţi să i se alăture. Astfel, Conferinţa Naţională a Pacienţilor se bucură de prezenţa a peste 35 de asociaţii de pacienţi înscrise până la acest moment la eveniment, precum şi de participarea a peste 100 de speakeri”, a declarat Simona Wist, PR Manager al companiei Sănătatea Media Group.

Desfăşurată sub sloganul „Comunicare pentru sănătate. Sănătate pentru pacienţi”, conferinţa va fi structurată pe parcursul a trei zile de dezbateri tematice. Pe data de 11 martie 2010 se vor organiza sesiuni de comunicare pe teme de politici de sănătate, iar în celelalte două zile ale conferinţei se vor dezbate subiecte pe afecţiuni specifice. Temele de dezbatere vor fi susţinute de reprezentanţii autorităţilor statului din domeniul sănătăţii, reprezentanţii asociaţiilor de pacienţi din întreaga ţară, precum şi de unii dintre cei mai renumiţi medici şi farmacişti din România.

Pe data de 11 martie 2010, în cadrul Conferinţei Naţionale a Pacienţilor, va avea loc prima Conferinţă a Asociaţiei Naţionale de Somnologie, prima asociaţie din România dedicată pacienţilor care suferă de tulburări ale somnului, o iniţiativă a companiei Sănătatea Media Group. Evenimentul se va bucura de sprijinul şi participarea, în calitate de speaker, a domnului Prof. univ. dr. Florin Mihălţan, preşedintele Societăţii Române de Pneumologie şi fondatorul somnologiei în România.  În cadrul acestei conferinţe se vor pune bazele Asociaţiei Naţionale de Somnologie, care se va constitui legal după finalizarea Conferinţei Naţionale a Pacienţilor, ediţia 2010. Până atunci, persoanele interesate să se înscrie ca membri în cadrul asociaţiei, sunt rugate să acceseze www.infopacienti.ro şi să completeze formularul de înscriere din cadrul secţiunii „Asociaţia Naţională de Somnologie” sau să trimită un e-mail pe adresa somnologie@infopacienti.ro.

Totodată, pe data de 13 martie 2010 va avea loc prima Conferinţă de Oncologie Pediatrică din România. Organizat în parteneriat cu Asociaţia P.A.V.E.L. (Primind Ajutor, Viaţa Este Luminoasă), asociaţia părinţilor cu copii bolnavi de cancer, leucemii şi anemii grave, evenimentul doreşte să tragă un semnal de alarmă şi cu privire la copiii bolnavi de cancer din România. „Pentru a veni în sprijinul micuților diagnosticați cu cancer, precum și al familiilor acestora, Conferința de Oncologie Pediatrică din cadrul Conferinţei Naţionale a Pacienţilor îşi propune să faciliteze accesul la informații complete și competente cu privire la prevenirea, implicațiile și tratamentul bolilor canceroase la copii”, a adăugat Simona Wist, PR Manager al companiei Sănătatea Media Group.

Conferinţa Naţională a Pacienţilor este un eveniment conceput în manieră interactivă, astfel încât participanţii vor avea posibilitatea de a adresa întrebări oficialităților, medicilor și specialiștilor invitați în calitate de speakeri și vor putea afla, astfel, cele mai bune răspunsuri la problemele cu care se confruntă în calitate de pacienți.

În cadrul Conferinței Naţionale a Pacienţilor, pe lângă sesiunile de comunicare, se va organiza şi o expoziție, intitulată „Info Pacienți”, în cadrul căreia vor fi expuse standuri de prezentare ale asociațiilor de pacienți, dar și ale companiilor farmaceutice sau ale celor care oferă produse și servicii destinate pacienților. Evenimentul se va încheia pe data de 13 martie 2010 – Ziua Europeană a Pacienţilor.

Conferinţa Naţională a Pacienţilor este un eveniment cu acoperire naţională, care va reuni, pentru prima dată în România, toţi actorii din domeniul sănătăţii: reprezentanţi ai autorităţilor statului (din cadrul Ministerului Sănătăţii, Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate – C.N.A.S., Casei Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti – C.A.S.A.O.P.S.N.A.J., Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, membrii Comisiilor de Sănătate din Camera Deputaţilor şi Senatul României, precum şi reprezentanţi din cadrul Colegiului Medicilor din Bucureşti şi Colegiului Farmaciştilor din România), reprezentanţi ai Universităţilor de Medicină şi Farmacie din ţara noastră, medici, manageri de spitale, reprezentanţi ai farmaciştilor şi ai companiilor farmaceutice, pacienţi, reprezentanţi ai asociaţiilor de pacienţi şi ai societăţii civile,  în cadrul unei conferinţe interactive.

Înscrierile se pot face online, prin intermediul formularului de înscriere disponibil pe site-ul evenimentului: www.infopacienti.ro, secţiunea „Înscrie-te”.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Având în vedere amploarea evenimentului şi numărul extrem de mare de solicitări de participare venite din partea publicului, pentru a-şi asigura un loc în cadrul evenimentului, recomandăm persoanelor interesate să se înscrie din timp.

About Author

Medica Academica

Comments are closed.