Conferința RoVaccin 2015 va discuta subiecte legate de educația privind vaccinarea

0

Rata de vaccinare în România se află sub nivelul celei recomandate de Organizația Mondială a Sănătății, vaccinarea devenind un subiect intens dezbătut atât la nivel național, cât și internațional. Opiniile pro și contra vaccinare vin într-un cadru mondial îngrijorător, de reemergență a unora dintre bolile prevenibile prin vaccinare, se arată într-un comunicat de presă al Societății Române de Microbiologie (SRM).

În acest context, SRM organizează Conferința Națională Actualități în Vaccinologie – RoVaccin 2015 care va avea loc pe data de 21 martie, la Hotel Pullman (World Trade Center) București.

”Anul acesta, vaccinarea este cu siguranță pe agenda publică de discuții la nivel internațional. Am pregătit subiecte extrem de interesante, care sunt sigur că vor genera dezbateri constructive. Rata de vaccinare în România este sub cea recomandată de Organizația Mondială a Sănătății, lucru care poate fi periculos. Drept urmare, trebuie înțeles foarte bine rolul imunizării prin vaccinare acolo unde este necesar.”, a declarat prof.dr. Alexandru Rafila, președinte Societatea Română de Microbiologie.

Temele dezbătute la RoVaccin 2015 vizează educația și atitudinea față de vaccinare – rolul familiei, al școlii, al medicului de familie și al asistentului medical, comunicarea corectă și responsabilă în privința vaccinării, reemergența bolilor prevenibile prin vaccinare, precum și optimizarea Programului Național de Imunizare.

La eveniment, structurat în principal în paneluri de discuții, și-au anunțat prezența importanți lideri de opinie ai lumii medicale, însă, în calitate de lectori, vor participa și reprezentanți ai societății civile și ai presei.

Ajunsă la a treia ediție, Conferința RoVaccin 2015 este o manifestare care se adresează profesioniștilor din domeniul medical, mai exact medicilor din specialitățile: medicină de laborator/microbiologie, epidemiologie, boli infecțioase, medicină de familie, sănătate publică și management sanitar, medicină școlară, pediatrie, ginecologie, pneumologie. Participarea medicilor la eveniment este gratuită, în limita locurilor disponibile, iar înscrierile se pot realiza online, pe www.rovaccin.ro.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.