Congres Internațional al Pacienților cu afecțiuni hepatice

0

Asociația pacienților cu afecțiuni hepatice SANO-HEP România, membru fondator al Asociației Europene ELPA (European Liver Patients Association), va organiza a șasea ediție a Congresului Internațional al Pacienților cu afecțiuni hepatice la Brașov, în perioada 17 – 18 mai.

Tema evenimentului, care se organizează din doi în doi ani, este „Hepatitele virale cronice – o abordare integrată în cadrul serviciilor de sănătate din România. Actualități și perspective în afecțiunile hepatice”.

Conferinţa reunește personalităţi medicale din acest domeniu, din ţară şi din străinătate, factori de decizie la nivel central din domeniul sănătății, în dialog cu pacienții care suferă de boli hepatice. În cadrul conferinţei vor avea loc şi prezentări ale ultimelor inovații în materie de tratament și screening al hepatitelor virale.

„Eveniment dă prilejul pacienților din toată țara să adreseze întrebări și să afle ultimele noutăți în materie de tratament direct de la cei mai buni specialiști, care vin de fiecare dată în sprijinul asociației pe care o reprezentăm. De aceea, prin acțiunile permanente de conștientizare și de prevenție pe care le desfășurăm atât la nivel național, cât și la nivel european, încercăm să limităm efectele afecțiunilor hepatice”, a declarat Gheorghe Ionescu, președinte Sanohep România.

În deschiderea evenimentului, reprezentanții Ministerului Sănătății și ai asociațiilor de pacienți invitate vor semna documentele de parteneriat cu privire la dezvoltarea programelor naționale integrate de informare, educație, prevenție, screening și monitorizare a tratamentului pentru afecțiunile pacienților pe care îi reprezintă: boli hepatice – transplant hepatic, infecția HIV-SIDA, boala Parkinson.

La eveniment au confirmat participarea Ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, prof. dr. Irinel Popescu, şeful Secției de Transplant de la Institutul Clinic Fundeni, prof. dr. Radu Voiosu, şeful Secției de Gastroenterologie, Spitalul Colentina, conf. dr. Ileana Constantinescu, şeful Secției de virusologie a Spitalului Clinic Fundeni, prof. dr. Gamal Shiha, Univ. Al Mansoura, Egipt și prof. dr. Iulianna Lupasco de la Laboratorul de Gastroenterologie și Hepatologie din cadrul „Universității N. Testemitanu”, Chișinău.

About Author

Delia Budurca

Comments are closed.