Congresul Național de Medicină de Laborator va discuta impactul tehnologiei moderne asupra testelor biologice

0

Al 19-lea Congres Național de Medicină de Laborator va avea loc în perioada 31 octombrie – 03 noiembrie, la Institutul Național de Statistică, București. Tema centrală a discuțiilor și prezentărilor va fi impactul tehnologiei moderne asupra testelor biologice.

 

“Congresul Societăţii Române de Medicină de Laborator este cel mai prestigios Congres științific organizat anual, un forum care permite oamenilor de știință să fie alături de colegii din întreaga lume, facilitând astfel schimbul de experiență și informații. Tema principală a Congresului va fi „Medicina de Laborator bazată pe dovezi”. Cercetări din întreaga lume vor fi prezentate în cadrul unor conferințe, simpozioane, prezentări orale, ateliere de lucru, sesiuni educative interactive”, a spus Conf. Univ. Dr. Manole Cojocaru, Președintele Congresului SRML 2012 și al Societății Române de Medicină de Laborator.

Concomitent cu Congresul Național de Medicină de Laborator se vor desfășura alte trei manifestări științifice: cel de-al 7-lea Congres Național al Asistenților Medicali de Laborator, al 6-lea Simpozion de
Imunopatologie și al l 2-lea Simpozion de Monitorizare a Tratamentului Medical, iar în paralel vor fi
organizate două expoziții medicale specializate: Clinilab și Tehnomedica.

În cadrul Congresului Societării Române de Medicină de Laborator vof fi acoperite teme științifice și tehnice, cum ar fi: Infecţii declanşate în timpul dezastrelor, Interacţiunea predispoziţiei genetice – factori de mediu, Microorganisme implicate în pandemii, Semnificaţia clinică a testelor de laborator, Laboratorul clinic în viitor, Strategii privind programele de evaluare a calităţii în laborator, Standardizarea metodelor de analiză în laborator, Mecanisme moleculare şi celulare în bolile alergice şi autoimmune, Standardizarea testelor imunologice, Calitatea testelor la patul bolnavului, Medicina de laborator bazată pe dovezi.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.