Consultaţii stomatologice gratuite în campania Zâmbește România

0

Peste 1.000 de medici dentişti s-au alăturat din luna martie campaniei de educare privind igiena orală “Zâmbeşte România”, desfășurată de GSK Consumer Healthcare, companie care comercializează mai multe branduri de pastă de dinţi.

Medicii oferă consultații gratuite în cabinetele lor și, în unele cazuri, detartraje gratuite. Rețeaua acoperă 30 de judeţe din toate colţurile ţării și urmează să se încheie în decembrie.

Persoanele interesate își pot face o programare pe site-ul www.zambesteromania.ro, în secțiunea „Consultații stomatologice gratuite”, alegând județul și orașul; li se vor afișa datele de contact ale cabinetului și un indicator care arată dacă respectivul cabinet oferă și detartaje gratuite, iar programarea se face printr-un telefon direct la cabinet.

În urma unor astfel de vizite, medicii dentişti pot semnala urgențele și prioritățile în tratamentul dentar sau pot explica copiilor tehnica corectă de periaj.

Medicii care doresc să intre în rețea se pot înscrie direct pe website în aceeaşi secțiune.

În prima parte a campaniei „Zâmbește România”, peste 10.000 de elevi din clasele I-IV au fost vizitați de medici dentiști pentru a învăța noțiunile de bază pentru o igienă corectă.

Un studiu realizat anul trecut în școli din ţară în cadrul campaniei „Zâmbește România” a evidenţiat că 38% dintre copii au placă dentară microbiană semnificativă, ceea ce reflectă o stare precară de igienă orală.

About Author

Delia Budurca

Comments are closed.