Creștere cu 6% a vânzărilor în primul trimestru pentru grupul Roche

0

Grupul farmaceutic elvețian Roche a anunțat o creștere a vânzărilor globale în primul trimestru al anului 2013, cu 6% la o rată de schimb constantă, ajungând la 11,6 miliarde franci elvețieni, datorită cererii crescute pentru produsele oncologice și testele de diagnostic pentru laboratoarele clinice, potrivit unui comunicat de presă. Roche a lansat recent două noi molecule destinate cancerului de sân în Statele Unite și în Europa, fapt care a contribuit, de asemenea, la creșterea înregistrată.

„Am început anul 2013 în forță datorită unei creșteri organice susținute. Lansarea în Statele Unite și Europa a celor două noi medicamente destinate tratării cancerului de sân ne va ajuta să ne îmbunătățim poziția de lider pe piața produselor oncologice. Luând în considerare rezultatele financiare înregistrate în primul trimestru al anului 2013 am încredere că ne vom îndeplini obiectivele pentru întreg anul”, a afirmat Severin Schwan, CEO al Roche.

Vânzările Diviziei de Farmaceutice a Roche, în primele trei luni ale anului 2013, au crescut cu 7%, ajungând  la 9,2 miliarde de franci elvețieni. Această creștere s-a datorat, în special, medicamentelor din portofoliul de oncologie dar și cererii mari pentru medicamente antivirale, cauzată de sezonul sever de gripă din America de Nord. Franciza HER2, care include trei medicamente destinate cancerului de sân HER2 pozitiv, a înregistrat o creștere de 15% în primul trimestru al acestui an, consolidând astfel poziția de lider a Roche în această arie terapeutică.

În primul trimestru al anului 2013, vânzările Diviziei de Diagnostic s-au ridicat la 2,4 miliarde de franci elvețieni datorită cererii crescute pentru platformele de teste pentru laboratoarele clinice, provenite de la Professional Diagnostics (5%) și Tissue Diagnostics (7%). În primele 3 luni ale anului 2013, Roche Diagnostics a semnat patru noi acorduri cu parteneri externi pentru dezvoltarea de teste companion pentu medicamente.

În ceea ce privește activitatea de cercetare, Roche lucrează la un nou medicament pentru tratamentul leucemiei limfocitare cronice, la începutul anului fiind publicate rezultatele studiilor asupra medicamentului respectiv.

Pentru anul 2013, Grupul Roche estimează o creștere a vânzărilor intr-un ritm similar cu cel înregistrat în anul 2012, la o rată de schimb constantă.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.