Cristian Bușoi – Ministrul Sănătății în locul lui Eugen Nicolăescu

0

Eugen Nicolăescu, până astăzi Ministrul Sănătății, a fost nominalizat în funcția de Ministru de Finanțe, postul de Ministru al Sănătății urmând să fie ocupat de Cristian Bușoi, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Validarea acestor propuneri s-a făcut prin vot în ședința Biroului Permanent Național al PNL. Președintele Partidului, Crin Antonescu, a anunțat și alte schimbări: Klaus Iohannis urmând să ocupe funcțiile de vicepremier şi ministru de Interne, iar Teodor Atanasiu  pe cea de ministru al Economiei.

Președintele PNL a afirmat că așteaptă de la Cristian Bușoi continuarea refomei Sănătăţii începute de Eugen Nicoleăscu şi aprobate de premier, care trebuie însă pusă în practică din punct de vedere legislativ, guvernamental, administrativ. Bușoi este unul dintre cele mai bune produse ale PNL, a fost un europarlamentar de foartă bună calitate, competent și în funcția de președinte CNAS, a subliniat Crin Antonescu.

Cristian Buşoi a mulţumit pentru încrederea care i-a fost acordată, afirmând că intenționează să crească încrederea pacienţilor în sistemul de sănătate. Bușoi a exercitat în ultimele şapte luni funcția de preşedinte al Casei Naţionale de Sănătate, unde a adus la zi plăţile din sănătate, a eliminat listele de aşteptare pentru pacienții cu cancer și a demarat o amplă acţiune de controale care vizează eficienţa cheltuirii fondurilor în spitale.

Eugen Nicolăescu a fost de două ori Ministru al Sănătății (din decembrie 2012 până în prezent și în Cabinetul Tăriceanu – 2005-2008), dar și secretar general adjunct la Ministerul de Finanţe, în perioada 1999-2000.  Este doctor în contabilitate și audit și îl înlocuiește în funcție pe Daniel Chițoiu.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.