Cum reducem la minimum simptomele alergiilor de primăvară

0

Consumul anumitor fructe și legumele, amânarea administrării medicamentelor sau auto-medicația pot duce la agravarea alergiilor de primăvară. Majoritatea oamenilor cu alergii de primăvară nu realizează cât de mulți factori le pot înrăutăți simtptomele și nu fac decât să suporte inevitabilele strănuturi, nasul înfundat şi să spere că le va trece cât mai repede, afirmă cercetătorii din cadrul Colegiului American de Alergie, Astm și Imunologie, citați de sciencedaily.com.

Cei mai mulți oameni cu alergii sezoniere suferă de sindromul alergiei orale, declanșat de interacțiunea dintre anumite proteine din alimente și anumite tipuri de polen. Unu din cinci oameni cu alergii la iarbă și 70% dintre cei cu alergie la puful de plop au această problemă care se manifestă prin umflare și mâncărime la nivelul buzelor. Este important să identificați care fructe sau legume produc reacția alergică și să renunțați să le mai mâncați. În cazul celor alergici la plop, cireșele sau merele ar putea determina reacția respectivă, iar în cazul celor cu alergie la iarbă, de vină ar putea fi roșiile, cartofii sau piersicile, spun specialiștii.

Folosirea unui filtru de aer ar putea ține polenul departe de casă, însă trebuie să îl schimbați periodic altfel va face mai mult rău decât bine. În timpul anotimpului care vă declanșează alergia, va trebui să țineți ferestrele casei și ale mașinei închise pe cât posibil pentru că, deschizându-le, lăsați polenul să intre, să se așeze pe covoare, pe mobilă și să vă producă reacțiile alergice pe care ați vrea să le evitați.

Este bine să vă luați medicamentele contra alergiei care v-au fost recomandate de medici înainte să se instaleze primăvara pentru a trece mai ușor peste simptomele specifice. Dacă nu știți prea clar ce anume cauzează reacțiile respective și sunteți în faza în care experimentați cu diverse medicamente, cel mai bine este să mergeți la un alergolog care vă poate recomanda un  tratament adecvat.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.