Concurs de pescuit la știucă din barcă, pe echipe de 2 pescari. Ediția I
PROGRAM
Vineri, 13 noiembrie, începând cu ora 12 – sosire pescari și transfer la Cormoranul; seara – cina și întâlnire pentru cunoașterea partenerilor.
Sâmbătă, 14 noiembrie – nu prea devreme – trecerea în incintă și începerea concursului… cu știucile cele mari! Seara – masă câmpenească.
Duminică, 15 noiembrie – până la prânz, continuarea luptelor cu știucile. După prânz, încărcați de premii și voie bună, porniți spre casă. Acum știți de ce boală suferiți!
Pret: 700 lei (include taxele de pescuit)
Detalii la: pem@pescarmodern.ro; înscrieri la tel: 0745 059 818
ARGUMENT
Octombrie – cea mai bună lună pentru pescarii de pește răpitor din ape de șes. Dacă în această lună drilul cu o știucă bătăioasă, ori mușcătura de șalău se manifestă mai acut vă recomand “siropul de știucă”. Se iau două lingurițe pe zi, una după ce soarele a început să mângâie oglinda apei, alta pe înserat, cât soarele blând încă mai încălzește. După ce v-ați tratat toată luna octombrie, de câte ori ați putut ieși la o partidă de pescuit la răpitor –uneori cât este ziua de lungă , alteori doar pentru câteva ore, veți constata cu stupoare că n-ați scăpat de microbul știucăritului. Ce-i de făcut?
Vă spun sincer că efectul siropului de știucă trebuie completat cu ceva îndrăzneală și cu… o competiție pescărească, un concurs de pescuit știucă chiar acolo, la mama ei, în inima Deltei. Și pentru că am început tratamentul de știucărit în octombrie, îl vom definitiva (în primă fază, normal), în noiembrie.
Știu că va fi frig, ziua mai scurtă, poate vânt tăios… Dar ce motiv mai bun să razi un degetar de horincă și să iei puțină pâine neagră cu slană subțire și ceva ceapă roșie spartă cu pumnul… Pe durata concursului tratamentul cu sirop de știucă se oprește temporar. Veți testa pe viu dacă în octombrie știucăritul în forță a lăsat urme – lansați mai bine, struniți mai dibaci peștele în dril?… Sunteți mai sigur la scosul știucii din apă? Ca să primiți răspunsuri și să nu rămânem doar în domeniul teoretic, vă propun să facem concursul în incinta Cormoran de la Uzlina, adică un fel de microDeltă (“lacul” are 170 ha, stuf, papură, nuferi…), dar cu știucă!
Ca să pescuiești știucă ai nevoie de o lansetă ușoară, vargă de 2,10 – 2,40 m cu mulinetă potrivită, fir textil 0,12 – 0,15 mm pe tambur, câteva linguri oscilante dar și două-trei rotative, voblere și plastice – moi pe jiguri potrivite, de strune, să nu taie cumătra și de un minciog dibaci, cu care să pui capăt luptei. Haine ușoare care să te apere de vânt și ploaie și încălțări potrivite și… Cam asta îți trebuie și pentru concurs. Cu cât cari mai multe, cu atât îți va fi mai greu să alegi!
Concursul este pe echipe de câte pescari – ca să ai cu cine te consulta. Se pescuiește din barcă pe parcursul a două zile de întrecere – cu știucile în primul rând, și mai puțin cu ceilalți știucari. Prima zi după sosire pescarii se cunosc, schimbă impresii, își spun unii-altora secrete – pe unde și cu ce nălucă se prinde…
În prima zi, sâmbătă, la prânz, se face o pauză de masă – vă garantez că o să vă fie foame! Apoi se continuă pescuitul până la apusul soarelui. Seara veți depăna impresii și veți asculta sugestii despre prima zi la un grătar și vâlvătaia unui foc de tabără. Concursul continuă duminică până la amiază, când are loc festivitatea de premiere și masa de încheiere. În fiecare manșă punctează cele mai mari 5 știuci care se eliberează după cântărire. La sfârșitul competiției puteți fi sigur: siropul de știucă n-are efect dacă știucarul este bolnav cronic. Fiți pe pace!
Din om faci știucar, din știucar om… niciodată!