Cursuri de îngrijitor la domiciliu pentru femeile din regiunea Ilfov

0

Asociaţia nonguvernamentală React oferă în următoarele 18 luni cursuri gratuite de îngrijitor la domiciliu, lucru pe computer sau antreprenoriat pentru 280 de femei. Participantele trebuie să locuiască în Bucureşti sau într-un oraş din Ilfov şi să posede diplomă de absolvire a învăţământului minim obligatoriu

„Prin proiectul „Şansa unei vieţi mai bune pentru femeile din regiunea Bucureşti Ilfov”, 280 de femei vulnerabile social îşi vor creşte şansele să se angajeze sau să îşi deschidă propria afacere, iar comunitatea în care trăiesc îşi va schimba, în bine, atitudinea faţă de femeile active profesional. Educaţia şi susţinerea celor din jur, sunt cele două secrete care ajută femeile să devină membre active al societăţii”, a spus Anca Ştefan, Preşedintele Asociaţiei React.

Cursurile desfășurate în cadrul proiectului „Şcoala de antreprenoriat pentru femei cu iniţiative responsabile Bucureşti Ilfov” (Safir) sunt  recunoscute de Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice şi de Ministerul Educaţiei Naţionale. Safir îşi propune ca, pe lângă formarea profesională a femeilor înscrise în proiect, să le familiarizeze pe acestea cu drepturile şi şansele pe care le au pe piaţa muncii.

La încheierea proiectului, va fi creată online o reţea profesională, pentru a susţine cursantele în procesul de angajare sau în deschiderea unei afaceri. Pe parcursul cursurilor, pentru a încuraja comunitatea să susțină femeile care își doresc să se dezvolte profesional, vor fi organizate şase sesiuni de instruire locale pentru promovarea egalităţii de şanse şi a incluziunii sociale şi economice a femeilor.

În 2050, 30% din populație vor fi vârstnici

Statisticile  arată că, în România, vârstnicii reprezintă 15% din populaţie, iar în 2050 se va ajunge la 30%. Mai mult, 750.000 de bătrâni nu au capacitatea să îşi desfăşoare activităţile zilnice necesare supravieţuirii. Pe de altă parte, numărul femeilor şomere, în 2014, în România, este de circa 200.000, conform ANOFM. În regiunea Bucureşti Ilfov, există aproximativ 13.000 de femei care beneficiază de şomaj şi un număr necunoscut de femei casnice sau implicate în activităţi nedeclarate.

 

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.