Cursuri pentru pneumologi

0

Prin intermediul unui program de pregătire finanţat prin fonduri europene 800 de medici pneumologi sau care au nevoie de cunoştinţe aprofundate de pneumologie (internişti, pediatri, medici de familie, chirurgi, oncologi), precum şi 50 de manageri de institute, spitale şi secţii de pneumologie vor participa gratuit la programe de formare profesională. „Ne dorim să facilităm accesul la aceste cursuri tuturor medicilor care se confruntă cu afecţiuni respiratorii cronice, din păcate, cu prevalenţă, mortalitate, morbiditate şi costuri pentru individ şi sistem, tot mai mari. Programul se adresează nu doar medicilor specialişti, dar şi medicilor rezidenţi în pneumologie sau medicină internă” precizează prof. dr. Florin Mihălţan, preşedintele Societăţii Române de Pneumologie şi managerul acestui proiect.

Programul prevede cursuri on-line, având la bază studiul individual, urmate de cursuri interactive, finalizate cu certificare naţională şi acreditate de Colegiul Medicilor, în cadrul programului de educaţie medicală continuă. 30% din punctele necesare sunt obţinute doar în urma participării la astfel de cursuri de formare profesională.

Proiectul, care a demarat în iulie 2010, este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, având o perioadă de implementare de 36 de luni şi o valoare totală de 5, 9 milioane lei, din care 5,77 milioane lei reprezintă finanţare nerambursabilă. Parteneri în cadrul proiectului sunt Societatea Română de Pneumologie, Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” şi Siveco. Mai multe informaţii se pot afla pe www.epneumologi.ro.

About Author

Delia Budurca

Comments are closed.