Daciana Sarbu – proiect pentru alimentatia sanatoasa in scoli

0

Europarlamentarul Daciana Sârbu a inițiat un proiect pentru promovarea alimentației sănătoase în școli și grădinițe, care își propune prezentarea principiilor alimentației sănătoase.

Turneul, intitulat “Hrană deșteaptă pentru copii sănătoși”, este gândit sub forma unui dialog liber în care vor fi prezentate cele mai importante elemente de care trebuie să se țină cont în alimentația copiilor preșcolari. Proiectul a fost lansat prin intermediul Asociației Școala pentru Sănătate, organizație înființată de Daciana Sârbu împreună cu medicul Anda Avramescu și cu Cornelia Marin, consultant nutriționist. “UE în general și majoritatea statelor membre, la nivel individual, au lipsuri majore la capitolul educației nutriționale. Dar în afara intervențiilor și inițiativelor mele de la Bruxelles, vreau să ajut și aici, acasă, părinții să învețe cum să-și hrănească sănătos copiii”, a declarat Daciana Sârbu.

Proiectul a fost lansat la Iași, la începutul lunii octombrie, și a continuat la Ploiești în noiembrie, răspunzând întrebărilor părinților legate de aprecierea calității și provenienței alimentelor, în condițiile inaccesibilității surselor de informare și a unui ghidaj din partea autorităților. “Nici eu n-am știut dintotdeauna cum e mai bine s-o hrănesc pe Irina, dar am citit și am studiat mult, am stat de vorbă cu specialiști, iar acum m-am hotărât să pun aceste informații și acești specialiști în slujba altor părinți”, spune Daciana Sârbu. Proiectul presupune și distribuirea unei broșuri numite “10 lecții despre alimentația sănătoasă a copilului”, alături de un ghid al conținutului și cantității porțiilor recomandate pentru 
2 – 6 ani. (D.B.) <<<

Editia print luna decembrie 2010

About Author

Medica Academica

Comments are closed.