Delia Budurcă, Redactor-Șef Medica Academica, premiu pentru jurnalism farmaceutic

0

Colegiul Farmaciștilor din România, alături de partenerii săi, au acordat premiile celei de-a doua ediții a Școlii de vară pentru jurnaliști din domeniul medical, eveniment care a avut loc la Sighișoara în perioada 4-6 iunie 2015. Perioada care a trecut a fost menită documentării, conceperii și publicării articolelor, precum și jurizării materialelor. Acordarea premiilor a avut loc pe 9 octombrie, la sediul Colegiului Farmaciștilor din România.

Premiul cel mai râvnit, acordat de Colegiul Farmaciștilor alături de Farmexpert, unul dintre cei mai importanți distribuitori de medicamente din România, a fost acordat Dnei Delia Budurcă, Redactor-Șef Medica Academica, pentru materialul “Impactul scăderii prețurilor la medicamente”, publicat în numărul de iulie – august al revistei Medica Academica.

Premiul, care a constat într-un telefon mobil de ultimă generație, a fost înmânat Deliei Budurcă de Iulian Trandafir, director general Farmexpert, care a apreciat că materialul a tratat cel mai complet și clar o decizie a autorităților cu multiple implicații asupra jucătorilor din piața farmaceutică, dar și a pacienților. “Mă bucur că am reușit să fac inteligibil și să clarific pentru cititorii noștri un fenomen complex, cu implicații multiple, pe o piață farmaceutică cu mulți jucători și inter-relații specifice”, a spus Delia Budurcă cu prilejul acordării premiului.

Alte premii au fost acordate Mirelei Boroeanu-Stanca, jurnalist, pentru temele propuse de Boiron și Mylan, Arinei Moldovan, redactor șef adjunct MedFarm, pentru tema lansată de compania Cegedim România, ”Utilizarea rațională a medicamentelor”, Adrianei Turea – jurnalist Radio România Actualități și lui Lucian Săcălean – realizator știri Știi TV Târgu Mureș.

A doua ediție a Școlii de vară pentru jurnaliști-Jurnalism farmaceutic a fost organizată de Colegiul Farmaciștilor din România, avându-i ca parteneri pe Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM), Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, Farmexpert, Cegedim România, Mylan, Boiron și Catena.

Școala de vară pentru jurnaliști – Jurnalism farmaceutic din acest an a avut ca temă “Piața farmaceutică – o perspectivă 360”.

Între lectorii evenimentului s-au aflat prof. Dumitru Lupuleasa, președintele Colegiului Farmaciștilor din România, Dna Clara Popescu, președintele Comisiei de Sănătate a Camerei Deputaților, Conf. dr. Florin Buicu, Ministrul Secretar de Stat dr. Alin Țucmeanu.

Temele de concurs au fost “Scăderea prețurilor la medicamente și impactul asupra pacienților și a tuturor jucătorilor din piață”, “Medicamente biologice și biosimilare”, “Utilizarea rațională a medicamentelor”, “Viitorul cercetării și dezvoltării cu accent pe terapiile inovatoare”, “Homeopatia, o speranță pentru numeroși bolnavi”, “Misiunea 150 ”, o campanie de informare a populației despre scăderea nivelului de trigliceride sub 150 mg/dl”.

About Author

Medica Academica

Comments are closed.