Desprehepatita.ro – punct de informare despre virusul hepatic C

0

Website-ul www.desprehepatita.ro, lansat astăzi de compania farmaceutică Roche România, conține informații despre hepatita virală C, metodele de diagnosticare și tratament,  urmând a fi completat și cu detalii similare privind hepatita virală B.

Pe www.desprehepatita.ro, pacienții și rudele acestora pot afla care sunt căile de transmitere și simptomele hepatitei virale C, cum poate fi diagnosticată această boală, ce analize trebuie efectuate și care sunt tratamentele disponibile în prezent în țara noastră. Site-ul mai conține sfaturi utile pentru cei care suferă de hepatită virală C, precum și link-uri către principalele asociații care reprezintă pacienții cu afecțiuni hepatice.

Hepatita virală C este o inflamaţie a ficatului cauzată de infecția cu virusul hepatitei C. Toate persoanele infectate pot transmite virusul altora, însă numai prin contact sanguin – al sângelui persoanei infectate cu sângele unei persoane neinfectate. Cu măsurile corecte de prevenţie, această transmitere poate fi evitată.

România ocupă locul 1 în Europa ca număr total de cazuri de hepatită C, conform datelor de prevalenţă raportate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi locul 4 ca rată a mortalităţii cauzate de afecţiunile hepatice, mai exact 44.5 decese la suta de mii de locuitori, în condiţiile în care media europeană este de 15 decese la suta de mii de locuitori. În România trăiesc aproape 10% din cele 12 milioane de persoane care se presupune că sunt infectate cu virusul hepatitei C din întreaga Europă.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.