Dicţionarul de Limfom, reeditat şi distribuit cu ziarul Click

0

 

Asociaţia Bolnavilor cu Limfoame desfăşoară a treia ediţie a campaniei “Info Limfom” pe parcursul lunii septembrie, declarată – Luna Internaţională de Luptă Împotriva Limfomului. Campania îşi propune să crească gradul de informare al publicului despre această formă de cancer.

În cadrul campaniei InfoLimfom 2014 vor fi organizate la Spitalul Clinic Coltea şi la Institutul Clinic Fundeni, în data de 25 septembrie, ateliere creative destinate bolnavilor cu limfom. Pe parcursul evenimentelor, pacienţii cu limfom vor realiza, sub îndrumarea lectorilor de la Fundaţia Calea Victoriei, obiecte pictate care vor fi putea fi donate ulterior.

Pentru a veni în sprijinul pacienţilor cu informaţii utile lor, Asociaţia Bolnavilor cu Limfoame reeditează “Dicţionarul de Limfom” ce va fi distribuit în data de 20 septembrie împreună cu ziarul “Click”.

“Prin toate acţiunile pe care Asociaţia Bolnavilor cu Limfoame le derulează, dorim să venim în sprijinul celor afectaţi de această boală, dar şi familiilor lor. În acest an, în cadrul campaniei InfoLimfom 2013, reedităm, împreună cu dna. prof. dr. Anca Lupu, acest “Dicţionar de limfom”, care dorim să devină un mijloc de informare important pentru pacienţii cu limfom, rudele şi pentru prietenii acestora.” a declarat dr. Radu Niculescu, preşedintele Asociaţiei Bolnavilor cu Limfoame.

Dictionarul poate fi accesat şi online pe site-ul www.dictionarlimfom.ro. În plus, mai multe informaţii despre cea mai frecventă formă de limfom sunt disponibile şi pe portalul www.viataculimfom.ro.

În fiecare an, sunt diagnosticate în ţara noastră 1566 de cazuri noi de limfom, prevalenţa bolii la cinci ani fiind de 3796 de cazuri; peste 700 de persoane mor anual din cauza acestei afecțiuni. Conform unui raport publicat în anul 2009, în perioada 1990-2008 și-au pierdut viața datorită inundațiilor, furtunilor, alunecărilor de teren, temperaturilor extreme și incendiilor de pădure aproximativ 34,000 de persoane1. Din păcate, numai limfomul non – Hodgkin, cea mai frecventă formă de limfom, a ucis la nivel global, în anul 2012, peste 85.000 de persoane.

Limfomul este o formă de cancer care apare în principal la adulţi, cel mai frecvent la persoane cu vârste cuprinse între 45 şi 60 ani. La nivel global, există peste 1 milion de persoane care suferă de limfom. Aproximativ 360,000 de cazuri noi de limfoame sunt diagnosticate anual în întreaga lume.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.