Direcțiile de Sănătate Publică și Casele Județene de Sănătate vor fi reorganizate la nivel regional

0

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat că direcţiile de sănătate publică judeţene şi casele de asigurări de sănătate publică judeţene vor fi desfiinţate în următoarea perioadă, explicând prin declarații ulterioare că este vorba, de fapt, despre o reogranizare sub forma unor structuri regionale. Termenul pentru realizarea transformării este 15 aprilie, măsura fiind anunțată deja de câteva luni.

Oficialul a menționat că desfiinţare nu înseamnă eliminarea completă a structurilor din subordinea Ministerului, ci transformarea lor în structuri regionale sau transferarea de activităţi cu personalul şi fondurile aferente către comunităţile locale.

Anunţul a fost făcut la Forumul Naţional al Asociaţiilor de Pacienţi, organizat de Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România şi Colegiul Medicilor din România, în contextul în care premierul Victor Ponta a cerut miniştrilor să prezinte propuneri pentru reducerea cu 15% a cheltuielilor cu personalul şi a cheltuielilor cu bunuri şi servicii.

Nicolăescu a subliniat că măsura desfiinţării direcţiilor de sănătate publică judeţene şi caselor de asiguări de sănătate publică judeţene va aduce economii la buget, afirmând că direcţiile de sănătate publice judeţene consumă 10% din fondul de administrare al Ministerului Sănătăţii. Economiile realizate vor fi dirijate către programele naţionale de sănătate.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.