Directorul Johnson & Johnson România, Makis Papataxiarchis, noul preşedinte al ARPIM

0

Directorul Johnson & Johnson România, Efthymios (Makis) Papataxiarchis, a fost ales noul preşedinte al Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM), în cadrul Adunării Generale a Asociaţiei desfăşurată în luna decembrie. În 2012, acesta a deţinut poziţia de vice-preşedinte al organizaţiei. Anterior lui Efthymios Papataxiarchis, preşedinţia ARPIM a fost deţinută de Regis Lhomme, director general Amgen România.

“Principalul obiectiv al mandatului meu de preşedinte al ARPIM vizează consolidarea relaţiei industriei farmaceutice cu societatea. Vom pune la dispoziția partenerilor noștri, precum și a pacienților, toate resursele de care dispunem, experienţa şi expertiza noastră. Ne dorim să continuăm relaţii bazate pe încredere și să contribuim la un sistem de sănătate mai transparent în procesul de luare a deciziilor”, a declarat Makis Papataxiarchis.

Makis Papataxiarchis este Managing Director al Johnson & Johnson România şi “Janssen Romania, pharmaceutical companies”. Deţine o experienţă de peste 17 ani, în diferite funcţii de conducere în Marketing şi Vânzari, atât în Grecia, cât şi pe plan european. În cei cinci ani petrecuţi în cadrul companiei Novartis şi cei 12 ani în cadrul Johnson & Johnson, Makis a coordonat numeroase proiecte la nivel operaţional şi strategic, contribuind la dezvoltarea sistemului de sănătate din diferite state europene. Este coordonator şi membru activ în numeroase echipe de planificare strategică pentru zona EMEA (Europa, Orientul Mijlociu şi Africa). Este doctor în Ştiinţe Farmaceutice şi deţine un titlu de Master în Farmacologie.

Din componența noului board ARPIM mai fac parte: Regis Lhomme, vicepreşedinte – director general Amgen România, Radu Răşinar, vicepreşedinte – director general Astra Zeneca, Elena Mitova, membru – director general Novartis, Călin Gălăşeanu, membru – director general BMS, Pascal Prigent, membru – director general GlaxoSmithKline, Luca Visini, membru – director general Eli Lilly şi Dan Zaharescu – director executiv ARPIM.

ARPIM este organizația care susține obiectivele comune ale celor mai importante 28 de companii farmaceutice internaționale producătoare de medicamente originale, prezente în România, care realizează împreună peste 70% din valoarea pieței farmaceutice românești.

About Author

Delia Budurca

Comments are closed.