Dispozitiv care diagnostichează rapid boala arterială periferică va fi comercializat în Europa

0
Un dispozitiv de diagnostic care acționează rapid și fără durere pentru a măsura circulația sanguină periferică, denumit Padd, a primit aprobarea pentru comercializare în Europa.
Padd poate fi utilizat pentru diagnosticarea bolii arteriale periferice, unul dintre semnele riscului de boli de inimă sau infarct, care afectează 90 de milioane de oameni din toată lumea.
În prezent, testarea pentru boala arterială periferică este consumatoare de timp și necesită personal cu o pergătire specială, în timp ce Padd oferă o evaluare rapidă a circulației sanguine la nivelul membrelor inferioare și picioarelor.
Un dispozitiv cu infra-roșu, nu mai puternic decât o telecomandă TV este apropiat de picior timp de câteva minute pentru a evalua cât de bine se adaptează sângele la forța gravitației cauzată de schimbări ale posturii cum ar fi ridicarea din pat sau statul în picioare. Diagnosticul timpuriu al bolii arteriale periferice ar putea salva vieți, afirmă Jody Brown, CEO pentru Dialog Devices, Marea Britanie, compania care produce Padd.  Dispozitivul reprezintă o modalitate de a diagnostica această afecțiune în cabinetul unui medic de familie, de exemplu, fără a trimite pacientul la spital. Primind un diagnostic timpuriu, starea de sănătate a pacientului poate fi menținută sub control și pot fi reduse costurile implicate de tratamentul pe termen lung.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.