Donarea de sânge s-a dublat după tragedia Colectiv

0

blood_donorCei interesați să doneze sânge au la dispoziție, începând de astăzi, un sistem de prgroamări online, lansat de Centrul de Transfuzie Sanguină București.

„Acest serviciu nou, dezvoltat de voluntari în urma afluxului de donatori cu care ne-am confruntat după tragedia de la Colectiv ajută personalul medical și pacienții în egală măsură. Sistemul permite o programare optimă a fluxului de donatori, astfel încât nevoile de sânge din spitalele din București să fie constant deservite. Tot ceea ce au de făcut cei care vor și pot să doneze sânge este să completeze acest formular online și vor fi contactați telefonic ulterior pentru a-i programa să doneze sânge. Le mulțumesc încă o dată voluntarilor care ne-au sprijinit după tragedia de la Colectiv și a căror inițiativă a continuat și acum, prin acest sistem pe care l-au dezvoltat pro-bono”, a declarat  Dr. Doina Goșa director al Centrului de Transfuzie Sanguină București.

6.600 de persoane au donat sânge după tragedia din Colectiv

În luna noiembrie, 8.000 de persoane s-au prezentat la Centrul de Transfuzie București pentru a dona sânge, dintre care 6.600 au fost admise pentru donare, cifra reprezintând o creștere de peste 50% a fluxului normal de donare. Cu toate acestea, nevoia de sânge din București,  cel mai mare consumator de sânge la nivel național, depășește cu mult oferta existentă.

În 2014, la nivel național, în cele 44 de centre, au fost recoltate 420.000 unități de sânge. Dintre acestea, doar 49.000 de unități, adica 12%, au fost recoltate în București, în condițiile în care capitala României cu cele 60 de spitale funcționale ar avea nevoie de o cantitate cel puțin dublă.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.