Donez kilometri, de Ziua Obezităţii

0

Ponderas – spital specializat în tratamentul obezităţii şi al obezităţii morbide – a lansat cu prilejul Zilei Europene a Obezităţii campania #donezkm, pentru a încuraja românii să facă mişcare şi pentru a “strânge” 10.000 km alergaţi, merşi la pas sau cu bicicleta pentru a-i dona unui pacient care suferă de obezitate morbidă. Kilometrii pot fi donaţi în perioada 7 – 18 mai 2014.

Pentru a putea dona kilometrii parcurşi – alergaţi, merşi pe jos sau cu bicicleta – distanţa trebuie măsurată cu un pedometru sau cu o aplicaţie pe mobil şi apoi postată pe contul personal de Facebook, utilizând hashtagul #donezkm.

“Excesul ponderal este prezent la peste jumătate din populaţie, iar 20% dintre românii cu kilograme în plu sua dezvoltat deja boli severe din cauza obezităţii. Este şi cazul pacientului nostru, diagnosticat cu obezitate morbid, dar şi cu alte boli asociate – apnee în somn, steatoză hepatică, prediabet”, a spus dr. Cătălin Copăescu, medic primar chirurgie generală, Ponderas.

Florin Jecu are 47 de ani şi 200 de kg, de trei ori mai mult decât greutatea normală a unui adult. La Ponderas, spital specializat în chirurgia metabolică şi bariatrică, au fost trataţi până acum de obezitate peste 4800 de pacienţi.

About Author

Delia Budurca

Comments are closed.