Dosarele privind aprobarea prețurilor la medicamente pot fi depuse online

0

Ministerul Sănătății (MS) oferă posibilitatea Deținătorilor de Autorizații de Punere pe Piață să depună în sistem on-line dosarele pentru aprobarea prețurilor la medicamentele de uz uman, potrivit unui comunicat de presă al MS.

Această procedură se realizează prin intermediul Punctului de Contact Unic electronic (PCUe), disponibil la adresa www.edirect.e-guvernare.ro; acesta este gestionat de către Agenția pentru Agenda Digitală a României, instituție publică în subordinea Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale. Avantajele sunt: diminuarea timpului de așteptare și păstrarea ordinii în soluționarea dosarelor de preț, precum și eliminarea posibilității producerii de erori umane în analiza dosarelor.

“Avem nevoie de mai multe măsuri de debirocratizare a sistemului de sănătate și aceasta este una dintre ele. Acest  sistem asigură transparență și un acces mai bun al firmelor la serviciile oferite de Ministerul Sănătății. Nu în ultimul rând, această platformă permite oricărei persoane interesate posibilitatea de a vedea stadiul în care se află dosarul depus de producător în vederea obținerii autorizației de punere pe piață a unui medicament ”, a explicat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

Această platformă informatică permite crearea unui istoric centralizat al comunicării dintre Ministerul Sănătății și mediul de afaceri, având și  un sistem de notificări privind soluționarea solicitărilor în termenul legal.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.