Dozare mai eficientă a tratamentului pentru bolnavii de scleroză multiplă

0

O dozare mai eficientă a injecțiilor cu acetat de glatiramer 40mg/1 ml prin administrarea acestora de trei ori pe săptămână în locul frecvenței zilnice reprezintă un avans semnificativ în cercetare și o îmbunătățire a calității vieții pacienților cu scleroză multiplă, o afecțiune degenerativă, debilitantă, au afirmat reprezentanții Teva Pharmaceuticals, prezentând rezultatele fazei a treia a studiului Glatiramer Acetate low-Frequency Administration, în cadrul celui de-al 28-lea Congres al Comitetului European pentru Tratament și Cercetare în Scleroza Multiplă (ECTRIMS), din Lyon, Franța.

Injecțiile cu noile dozaje vor fi gata pentru a fi lansate pe piață în primul trimestru al anului viitor, iar până în 2014, pacienții din toată lumea vor putea avea acces la noua variantă de tratament, a spus dr. Michael Hayden, președintele Departamentului global de cercetare și dezvoltare și Directorul Științific al Teva.

Studiul a demonstrat că substanța activă, comercializată de Teva sub brandul Copaxone, administrată de trei ori pe săptămână, reduce rata anuală de recădere cu 34,4% față de placebo, determinând și o scădere cu peste 30% a leziunilor noi și pe cale de avansare a sistemului nervos. După un an de tratament, nu exista o diferență semnificativă în procente a schimbărilor la nivelul creierului între pacienții care primiseră tratament și placebo.

În România, tratamentul cu Copaxone costă aproximativ 3500 de lei pe lună, iar lista de așteptare pentru finanțarea acestuia prin intermediul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate este de peste 500 de persoane.
Programul Național de Boli Rare, unde este cuprinsă scleroza multiplă, acoperă aproximativ 2.300 de pacienţi. În România sunt 11 centre care tratează această boală – 10 pentru adulţi şi unul pentru copii – şi 50 de medici.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.