Durerea viscerală, tema centrală a primei ediții a Congresului Național de Durere

0

Primul Congres Național de Durere din România, organizat de Asociația de Algeziologie din România, va avea loc la Iași, în perioada 30 mai – 1 iunie și va reuni peste 40 de lectori cu experiență, interesați de studiul și managementul durerii.

Tema centrală a evenimentului este reprezentată de durerea viscerală, organizatorii aliniindu-se astfel la propunerile Asociației Internaționale pentru Studiul Durerii (IASP) care a declarat  2013 Anul Mondial de Luptă împotriva Durerii Viscerale. Printre subiectele abordate se numără durerea viscerală vs. durerea somatică, durerea viscerală acută vs. cronică, managementul durerii viscerale.

În cadrul congresului vor exista sesiuni speciale pentru studenți, farmaciști și asistenți de farmacie, având drept tematică durerea în oftalmologie, în oncologie, în neurochirurgie, particularitățile durerii la pacientul vârstnic și durerea post-intervenție chirurgicală cardiacă. De asemenea, evenimentul va cuprinde sesiuni care vor lua în discuție tratamentul durerii în practica medicului de familie,  precum și tratamentul durerii la pacientul oncologic, îngrijirile paliative și terapiile complementare.

foto: prof. dr. Ostin Mungiu, părintele algeziologiei românești

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.