EASL – noi recomandări pentru managementul hepatitei C

0

Asociaţia Europeană pentru Studiul Ficatului (EASL) a anunţat noi recomandări on-line asupra managementului hepatitei C (HCV) la Congresul Internaţional al Ficatului (ILC), care a avut loc la Londra în perioada 9-13 aprilie. Aceste recomandări sunt consecutive aprobării de către Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a trei noi antivirale cu acţiune directă (DAAs), programate în 2014.

Estimările arată că aproximativ 185 de milioane de persoane sunt infectate cu HCV la nivel mondial, aproximativ 150 de milioane de persoane având infecţie cronică. În Europa, între 7,3 – 8,8 milioane de noi bolnavi sunt depistaţi în fiecare an.

Cele trei noi medicamente vor fi pe piaţa europeană în prima jumătate a anului 2014, şi vor fi folosite ca parte a unor terapii combinate pentru infecţia cu virusul hepatitei C.

Prof. Jean-Michel Pawlotsky, coordonator al recomandărilor şi director al Centrului Naţional Francez de Referinţă pentru Hepatitele Virale, a spus: “După ce anul trecut EASL a publicat Ghidurile Clinice pentru HCV, noua paradigmă de tratament pentru HCV s-a schimbat cu trei noi antivirale cu acţiune directă, care urmează să primească aprobarea în acest an pentru pacienţii infectaţi cu HCV genotip 1”. “Aceste medicamente inovatoare vor continua să revoluţioneze tratamentul pacienţilor cu HCV, inclusiv al acelora care nu au răspuns la terapii anterioare. Noile recomandări on-line furnizează informaţii esenţiale asupra recomandărilor folosirii acestor noi compuşi cu interferon sau fără, pentru o prescripţie optimă”, a punctat specialistul francez.

Recomandările se referă la cele mai bune practici privind cine poate fi tratat, ce medicamente sunt disponibile, tratamentul hepatitei cronice C, monitorizarea tratamentului, măsuri pentru a îmbunătăţi aderenţa la tratament, tratamentul non-responderilor, tratamentul pacienţilor cu afecţiuni severe, tratamentul grupurilor speciale.

Recomandările privind managementul HCV au fost prezentate în cadrul unei sesiuni a evenimentului de la Londra, pe data de 12 aprilie.

About Author

Delia Budurca

Comments are closed.