Echipajele de urgenţă vor fi alocate fără să se mai ţină cont de limitele de judeţ

0

Până la 30 august, fiecare localitate din ţară va fi arondată unui centru de urgenţă care nu va mai ţine seama de limitele de judeţ, ci de distanţă şi accesibilitate, ceea ce va îmbunătăţi timpul de răspuns între apelurile de urgenţă şi trimiterea echipajelor. Astfel, dacă cel mai apropiat echipaj de intervenţie se află într-un judeţ limitrof, acesta va putea fi dispecerizat fără a ţine cont de limita administrativă a judeţului.Decizia a fost luată azi în cadrul unei videoconferinţe cu reprezentanţii structurilor de urgenţă susţinută de secretarul de stat Raed Arafat.

S-a discutat despre programul de lucru la Unităţile de Primiri Urgenţe, astfel încât să fie asigurat personalul medical ținând cont de specificul activităţii de urgență, folosirea eficientă a serviciului de telemedicină, dar și completarea corectă și completă a documentației medicale a pacienților, esențială inclusiv în rezolvarea eventualelor suspiciuni de malpraxis.

A fost luată în discuție activitatea dispeceratelor integrate Ambulanță și SMURD existente deja în 30 de judeţe şi extinderea la nivelul întregii ţări. Astfel, până în octombrie urmează să fie operaţionalizate încă cel puţin 5 dispecerate integrate.

La videoconferință au participat şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, col. Ioan Burlui, reprezentantul Inspectoratului General al Aviaţiei din cadrul MAI, comandor Cătălin Dache, directorul Direcţiei Apel Unic de Urgenţă 112, din cadrul STS, Dan Popescu, precum şi reprezentanții tuturor structurilor cu responsabilități în gestionarea urgențelor la nivel de judeţ – Unități de Primiri Urgențe, Inspectoratele pentru Situații de Urgență – SMURD, Ambulanța.

About Author

Delia Budurca

Comments are closed.