Educație privind sănătatea orală, produse și consultații gratuite pentru copiii și mamele din centre sociale

0

Peste 6.600 de copii si mame vor primi gratuit produse de igiena orala, însoțite de cursuri educationale cu privire la importanta sanatatii orale, în cadrul campaniei de prevenție și educare „Zâmbește Romania”. GlaxoSmilthKline (GSK) Consumer Healthcare și Wrigley Romania, impreuna cu Salvati Copiii Romania, United Way Romania si Salvati Dunarea si Delta vor organiza zone dedicate igienei orale – „Colturi cu zambete”, in peste 61 de centre sociale si scoli din Romania.

Săptămâna aceasta a fost inaugurat primul „Colt cu zambete” din cadrul campaniei „Zambeste Romania” in Centrul de zi „Valentina” din Bucuresti, unul dintre cele 33 de proiecte sociale sprijinite de United Way Romania.

„Prin campania Zambeste Romania, ne dorim sa informam cat mai multi oameni despre pasii simpli care se pot urma pentru imbunatatirea sanatatii orale, precum educarea copiilor privind importanta periajului dentar de cel putin doua ori pe zi, timp de doua minute, vizitele regulate la medicul stomatolog si mentinerea unei diete sanatoase si echilibrate”, a declarat Victor Geus, General Manager Central Europe South, GlaxoSmithKline Consumer Healthcare Romania, prezent la eveniment.

Copiii aflati in centru au primit informatii despre importanta igienei orale si despre solutiile de prevenire a afectiunilor la nivelul cavitatii bucale de la voluntarii din cadrul Facultatii de Medicina Dentara, Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti.

„Vorbim de copii care nu au apa calda, uneori nici apa curenta acasa, asa ca nu au deloc conditii pentru a invata notiuni elementare de igiena dentara si pentru a le pune in practica”, a spus Cristina Damian, Director Executiv al United Way care a subliniat că vor fi deschise alte 22 de astfel de colturi cu zambete in centre sociale si scoli pentru ca atat acesti copii, cat si mamele lor sa poată avea grijă de igiena lor dentara si sa primeasca sfaturi si servicii de la specialisti.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.