Efectul de anticoagulare al dabigatran, neutralizat de Idarucizumab

0

Rezultatele unei analize intermediare a studiului de fază III RE-VERSE ADTM care a evaluat pacienți din viața reală demonstrează că 5 g de Idarucizumab au neutralizat imediat efectul de anticoagulare al dabigatran în cazul pacienților care aveau nevoie urgentă de neutralizarea efectului de anticoagulare, potrivit unui comunicat de presă al companiei farmaceutice Boeringer Ingelheim.

„Analiza intermediară a studiului RE-VERSE ADTM este importantă pentru profesioniștii din domeniul sănătății pentru că oferă primele perspective despre efectul agentului specific de neutralizare a unui anticoagulant oral non-antagonist de vitamina K, în situații reale de urgență”, a declarat Dr. Charles Pollack, Profesor de Medicină de Urgență, Școala de Medicină Perelman, Universitatea Pennsylvania, Philadelphia USA, în calitate de principal investigator al acestui studiu clinic. „Ca și în observațiile din cercetări anterioare cu voluntari, Idarucizumab a neutralizat complet în câteva minute la pacienți efectul de anticoagulare al dabigatran, ceea ce poate ajuta medicii să se concentreze asupra altor aspecte vitale care țin de gestionarea situațiilor de urgență dincolo de neutralizarea anticoagulării.”

Studiul clinic RE-VERSE AD™ a fost proiectat pentru a evalua tipurile de pacienți și situațiile reale pe care profesioniștii din domeniul sănătății le pot întâlni în situații de urgență. Criteriile de includere extinse au permis participarea în acest studiu chiar și a pacienților cu boli sau răni severe (cum ar fi septicemie sau hemoragie intracraniană severă), care au nevoie de neutralizarea urgentă a efectului dabigatran.

„Rezultatele din viața reală ale studiului RE-VERSE ADTM sunt extrem de încurajatoare și arată modul în care Idarucizumab* poate susține gestionarea pacienților în timpul situațiilor de urgență”, a spus Jörg Kreuzer, Vicepreședintele pentru Medicină al Ariei Terapeutice Cardiovasculare, Boehringer Ingelheim. „Studiul se află încă în desfășurare. Ne dorim să înțelegem suplimentar potențialul Idarucizumab*, ca un alt tratament inovator în terapia anticoagulantă pentru îngrijirea avansată a pacienților care necesită neutralizare urgentă a efectului de anticoagulare al dabigatran.”

Rezultatele studiului au fost publicate în New England Journal of Medicine (NEJM) și prezentate la Congresul Internațional al Societății de Tromboză și Hemostază, Toronto, Canada.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.