Electrocardiograme gratuite pentru copii la Centrele Ares

0

Campania “Nicio zi fără joacă”, a Centrelor de Excelență în Cardiologie și Radiologie Intervențională ARES, asigură electrocardiograme gratuite tuturor copiilor, cu vârsta între 2 și  12 ani.

“8 din 1.000 de nou născuți din Europa se nasc cu o formă de malformații cardiace congenitale. Lipsa screeningului neonatal obligatoriu îngreunează o diagnosticare timpurie a acestei afecțiuni. De aceea, Centrele de Excelență Ares au inițiat această campanie pentru a descoperi malformațiile congenitale ale inimii, neidentificate până în momentul testării. Unele dintre aceste malformații congenitale cardiace pot fi diagnosticate printr-un simplu EKG (electrocardiogramă).Ce este mai putin cunoscut la noi in tara este faptul ca malformatiile cardiace congenitale pot fi tratate si non-chirurgical, prin interventii minim invazive, disponibile la Centrele ARES”, spune Dr. Dan Deleanu, medic primar cardiolog la Centrele de Excelență ARES.

Începând din data de 16 iunie, campania se derulează pe perioadă nelimitată, în zilele de miercuri, de la ora 16:00 până la ora 19:00, iar programările se pot face la numărul de telefon 031 9300. În februarie 2012, ARES a lansat prima secție privată destinată Malformațiilor Cardiace Congenitale din România, condusă de dr. Dan Deleanu. Patologiile care pot fi descoperite la copii prin electrocardiogramă sunt defectul septal atrial, defectul septal ventricular, dar și afecțiuni electrice ale cordului; într-o fază incipientă, toate pot fi tratate minim invaziv, fără cicatrici, fără durere și cu o internare de doar 24 de ore.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.