Eveniment dedicat pacienţilor români cu boli cronice, în Parlamentul European

0

Reprezentanţii Alianţei Pacienţilor Cronici din România (APCR) au organizat în cadrul Parlamentului European un eveniment care atrage atenţia asupra problemelor cu care se confruntă pacienţii romani bolnavi de hemofilie şi hepatite în obţinerea unui tratament adecvat. Participanţii la eveniment au semnat şi au adresat Parlamentului European o poziţie comună prin care solicită ajutor pentru a face publică problema tuturor pacienţilor cu boli cronice şi pentru a determina autorităţile române găsească o soluţie.

,,Atât bolnavii romani de hemofilie cât şi cei de hepatită trăiesc o dramă, ei neavând acces la tratamentul care i-ar ajuta să ducă o viaţă mai bună. Pentru bolnavii de hepatite este esenţial să crească numărul pacienţilor trataţi, pentru a se economisi  costuri viitoare şi  astfel să scadă incidenta cirozelor şi a cancerelor hepatice” a declarat în urma evenimentului de la Bruxelles, Cezar Irimia, Preşedintele Alianţei Pacienţilor Cronici din România.

Acesta este primul eveniment organizat de APCR dintr-o serie care urmează să aibă loc în acest an, sub sloganul ,,Pacienţii Romani – Pacienţi Europeni”.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.