Eveniment dedicat terapiei intensive – găzduit de un europarlamentar român, la Bruxelles

0

Europarlamentarul PNL Cristian Bușoi a găzduit, în cadrul Parlamentului European din Bruxelles, evenimentul “Help us to save lives through intensive care medicine”, desfășurat în perioada 15-16 mai a.c. și organizat de Societatea Europeană pentru Terapie Intensivă (ESICM) împreuna cu Forumul European al Pacienților (EPHA).

“Terapia intensivă este o parte vitală a îngrijirii medicale deoarece este un proces ale cărui proceduri au un impact decisiv asupra vieții pacienților. De aceea, o calitate sporită a terapiei intensive conduce la un rezultat optimal pentru pacienți ” a declarat Cristian Buşoi. De asemenea, în deschiderea expoziției, Cristian Buşoi a încurajat persoanele prezente să urmeze cursul de resuscitare cardio-pulmonară oferit de organizatori, “un procedeu ce salvează vieți”.

Evenimentul s-a derulat în două etape, respectiv o dezbatere cu tema Rezultate optimale pentru pacienți prin terapie intensivă şi expoziția de două zile sub titlul 15 minute pentru a salva o viață.

Includerea terapiei intensive pe agenda Uniunii Europene este necesară pentru a face față provocărilor garantării finanțării şi cercetării adecvate având în vedere că funcționarea optimală a unităților de terapie intensivă depinde de echipe de specialiști și de tehnologia de ultima oră. “Consider că atât la nivel european cât şi la nivel național trebuie să fim conștienți ca finanțarea serviciilor de sănătate reprezintă o investiție în viitor și nu doar un simplu cost, cu atât mai mult cu cât s-a observat o corelare între cheltuielile în domeniul sănătății cu rata mortalității”.

Scopul evenimentului a fost și de a aduce un omagiu profesioniștilor din unitățile de terapie intensivă şi de a îi sprijini în eforturile depuse prin sensibilizarea publicului cu privire atât la beneficii, cât și la nevoile terapiei intensive în materie de cercetare și finanțare.

 

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.