Ewopharma a lansat un produs natural pentru infecţiile respiratorii

0

 

Compania elveţiană Ewopharma a lansat un medicament fără prescripţie medicală, Kaloba, destinat tratării infecţiilor respiratorii, care are la bază un extract standardizat dintr-o plantă din Africa de Sud, Pelargonium sidoides.
Medicamentul este recomandat pentru prevenirea şi tratarea infecţiilor tractului respirator – răceală, sinuzită, bronşită sau amigdalită, având un triplu mecanism de acţiune: antibacterian, antiviral, mucolitic şi o acţiune rapidă, care reduce durata şi severitatea simptomelor şi previne recidiva.
„Este un produs natural, acesta fiind marele avantaj în tratarea infecţiilor aparatului respirator. Cu toţii ne dorim să evităm tratamentele cu antibiotice, iar Kaloba este ideal pentru tratarea copiilor” a declarat dr. Carmina Smith, director general Ewopharma. Dr. Bogdan Drăgulănescu, director medical al companiei, a subliniat că eficienţa produsului este susţinută de o serie de studii clinice controlate, făcute „după tipicul studiilor clinice pentru medicamentele de sinteză farmacologice”.
„Infecţiile aparatului respirator au o frecvenţă ridicată – 2/3 din populaţia generală răceşte minim o dată/an, iar la copiii de zece ani frecvenţa este de 4 răceli/an. Aceste infecţii sunt provocate, în majoritatea cazurilor, de virusuri”, a spus dr. Ana Culcer, şef Clinică Neonatologie la Spitalul Universitar de Urgenţă, care a subliniat apetenţa mare a românilor de a se trata singuri cu antibiotice, ceea ce a generat rezistenţa germenilor patogeni, astfel că în cazul unor infecţii severe medicul rămâne fără posibilitatea de a le trata.
Carmina Smith a subliniat şi impactul deosebit de negativ al taxei clawback care suprataxează nejustificat companiile farmaceutice şi le-a obligat la tăierea bugetelor de marketing şi educaţie. „Suntem penalizaţi pentru că oferim medicamente moderne pacienţilor români”, a menţionat aceasta, arătând că, în condiţiile în care medicamentele moderne stau pe lista de compensate ani de zile, companiile farmaceutice sunt obligate să lanseze medicamente fără prescripţie.

About Author

Delia Budurca

Comments are closed.