Fabrica Zentiva din București a inaugurat două facilități de producție noi

0

Fabrica de medicamente Zentiva România, parte a grupului Sanofi şi cel mai mare producător local de medicamente, a inaugurat două facilităţi de producţie noi: tehnologia pe bază de peleţi, unică în România, şi laboratorul european de testare şi punere pe piaţă a tuturor produselor beta-lactamice ale Grupului Sanofi fabricate în afara Uniunii Europene. Inaugurarea oficială a celor două facilități a marcat aniversarea a 50 de ani de la înființarea fostei Sicomed București, care a fost achiziționată apoi de compania cehă Zentiva.

La inaugurare a fost prezent și Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, care a subliniat importanța investițiilor și introducerii noilor tehnologii. Philippe Luscan, Senior Vice President Sanofi Industrial Affairs, a declarat pentru Medica Academica că investițiile făcute la București vor permite unității să își crească exporturile cu 30% în patru ani. Fabrica de la București este una din cele 110 unități de producție ale grupului Sanofi din toată lumea.

„Faptul că de 50 de ani suntem producătorul de medicamente numărul 1 din România este o reuşită absolut remarcabilă. Acest lucru demonstrează şi confirmă strategia Grupului Sanofi de a fi un partener de încredere şi pe termen lung al sistemului de sănătate. Avem o prezenţă diversificată şi puternică pe piaţa românească, oferind soluţii complexe de tratament prin intermediul unui portofoliu echilibrat, ce constă în medicamente inovatoare, generice, medicamente eliberate fără prescripţie medicală şi vaccinuri. Ne propunem să ne menţinem şi să ne consolidăm poziţia de lider şi în viitor”, a declarat Jacques Nathan, Country Manager Sanofi România şi Preşedinte al Consiliului de Administraţie Zentiva S.A.

Succesoare a Uzinei de Medicamente Bucureşti, fabrica de medicamente Zentiva este unic producător al unor mărci de medicamente româneşti de referinţă, precum Antinevralgic, Algocalmin, Gerovital sau Dicarbocalm. Pe porţile fabricii ies anual aproximativ 50 de milioane de cutii de medicamente. Produsele sunt distribuite atât pe piaţa autohtonă, cât şi pe pieţe europene importante: Germania, Marea Britanie, Franţa, Elveţia, Italia, Cehia etc.

About Author

Delia Budurca

Comments are closed.