Farmaceutica REMEDIA, un profit cu 22 % mai mare în primul semestru al anului

0

Compania distribuitoare de medicamente Farmaceutica REMEDIA a înregistrat în primul semestru al anului 2014 o creștere a profitului net cu 22,23%.

REMEDIA Deva (RMAH) a înregistrat în primul semestru vânzări nete de 119,8 milioane lei (27 milioane euro), similare cu cele din aceeaşi perioadă a anului trecut, profitul net crescând la 1,25 milioane lei (285.000 euro). În primele şase luni ale 2013, compania a consemnat vânzări de 119,48 milioane lei şi un profit de 1,02 milioane lei.  Cea mai mare ponedere o deține distribuția către farmacii (65,8% din total), urmată de livrările către spitale şi clinici (21,84%) şi antrepozit şi alte operaţiuni (11,41%).

“Principalele riscuri care pot influenţa desfăşurarea activităţii societăţii în bune condiţii sunt riscul de neîncasare a creanţelor, riscul valutar şi impredictibilitatea legislativă. Referitor la riscul de neîncasare a creanţelor, asistăm la o majorare a acestora. Reducerea termenului de plată de către Casele de Sănătate de la peste 300 de zile la aproximativ 90 de zile a scos la iveală problemele de management al cash-flow-ului în cazul farmaciilor şi micilor lanţuri independente. În aceste condiţii considerăm că o parte din cei peste 2.500 de clienţi farmacii vor avea dificultăţi în plata către Farmaceutica REMEDIA a sumelor datorate”, se arată în raportul financiar semestrial al companiei.

În prima parte a acestui an, durata medie de recuperare a creanţelor a fost de 119 zile, mai mică față de prima jumătate a anului trecut când aceasta era de 168 de zile.

Volum mai mare de vânzări și dezvoltarea serviciilor logistice, printre obiectivele REMEDIA

Pentru perioada următoare, distribuitorul de medicamente are printre obiective majorarea volumului vânzărilor şi obţinerea unor discounturi mai mari de la furnizori, precum şi dezvoltarea serviciilor logistice.

Rebrandingul unor farmacii, modernizarea altora, achiziţia de mijloace de transport de marfă, achiziţia a două farmacii şi a unei oficine locale, dar şi deschiderea altor două farmacii şi a şase oficine locale de distribuţie s-au numărat printre investițiile realizate de REMEDIA în prima parte a anului.

În prezent, REMEDIA are o reţea de 88 de farmacii şi opt centre logistice, cu unităţi în judeţele Alba, Arad, Braşov, Cluj, Dîmboviţa, Dolj, Giurgiu, Hunedoara, Iaşi, Ilfov, Sibiu, Timiş, Tulcea şi Bucureşti. Compania deține sub 2% din piaţa de medicamente şi produse farmaceutice.

REMEDIA a bugetat pentru acest an un profit net de 2,7 milioane lei (610.000 euro), cu 10% mai mic decât câştigul obţinut anul trecut, şi venituri nete din vânzarea de mărfuri de 258,5 milioane lei (57,4 milioane euro), în creştere cu 7%. În 2013, Farmaceutica REMEDIA Deva a înregistrat un profit net de 3 milioane lei, cu 45% mai redus decât rezultatul din 2012, la afaceri în stagnare, de 237,8 milioane lei (53,8 milioane euro).

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.