Federația Sindicatelor Medicilor “dr. Ioan Cantacuzino”: reforma trebuie dezbătută de specialiști

0

Sănătatea nu are culoare politică, iar reforma nu poate fi asumată în exclusivitate de nici un partid, indiferent de doctrină, se arată într-un comunicat al Federației Sindicatelor Medicilor “dr. Ioan Cantacuzino” și semnat de președintele organizației, dr. Florin Chirculescu.
“Reforma sistemului sanitar trebuie dezbătută în primul rând de specialiştii din sănătate, aceştia fiind singurii care în perioada critică pe care o traversăm pot să stabilească priorităţile sistemului şi modalităţile prin care putem oferi sănătate publică”, se arată în comunicat.
“Reforma din sănătate este strict necesară şi este dorită de medici. Facem apel la o dezbatere publică transparentă şi fără prejudecăţi, la o dezbatere competentă, convinşi fiind că numai astfel adevăraţii beneficiari ai reformei, pacienţii noştri, vor avea cum să spere la viaţa decentă propusă de valorile europene pe care ni le-am asumat”, se arată în comunicat.
Potrivit comunicatului Federației, interesele medicilor şi ale pacienţilor sunt convergente, în ciuda discursurilor care vizează obţinerea capitalului politic sau al profitului financiar.

About Author

Delia Budurca

Comments are closed.