Finanțare pentru tratamentul împotriva Ebola

0

Fundația Bill și Melinda Gates a oferit o finanțare de 5,7 milioane de dolari pentru un program de cercetare destinat dezvoltării unui tratament experimental pentru virusul Ebola, potrivit BBC News.

Peste 5.000 de oameni au murit până în prezent din cauza epidemiei recente de Ebola, aproape toți în Africa de vest. Nu există încă un tratament acreditat sau vaccin pentru Ebola; bolnavii internați în spitale primesc antibiotice pentru a combate infecțiile, iar deshidratarea este prevenită prin administrarea de lichide.

Există, însă, în dezvoltare mai multe vaccinuri experimentale și tratamente medicamentoase, dar siguranța și eficiența acestora nu au fost testate complet. Organizația Medecins Sans Frontieres va începe testarea acestora în Africa în cursul lunii decembrie.

Fundația Bill și Melinda Gates va lucra cu diferite companii pentru a dezvolta tratamente. Acestea vor folosi sânge donat de supraviețuitori infectați cu Ebola. Plasma lichidă din sânge, conținând anticorpi împotriva afecțiunii va fi izolată și va fi administrată direct pacienților. Sângele rămas va putea fi reintrodus în corpul pacientului, dând astfel posibilitatea acestuia de a dona sânge mai repede decât în mod normal.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.