FNUASS, suplimentat pentru acoperirea arieratelor din spitale

0

Bugetul Fondului Național Unic de Asigurări de Sănătate (FNUASS) va fi suplimentat în vederea plății arieratelor înregistrate la nivelul spitalelor publice, s-a decis la rectificarea bugetară din această lună, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătății. În prezent, restanţele unităţilor sanitare din subordinea Ministerului reprezintă aproximativ 170 milioane lei, din care 79 de milioane de lei cu termen de plată mai vechi de 90 de zile, considerate arierate.

La sfârșitul lunii septembrie au fost repartizate Caselor Județene de Sănătate sumele reținute conform prevederilor legale în vigoare, asigurându-se prin acte adiționale efectuarea serviciilor medicale spitalicești, inclusiv luna noiembrie 2012.

”Fondurile pentru luna noiembrie sunt asigurate, urmând a fi plătite în decembrie”, asigură Președintele CNAS, dr. Doru Bădescu. ”Pentru luna decembrie 2012 serviciile medicale se asigură conform prevederilor art.6 din Contractul Cadru, plățile urmând a fi efectuate în ianuarie 2013”, explică oficialul CNAS.

Dr. Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătății, a menționat că la finanţare vor avea prioritate unităţile sanitare regionale şi cele din zonele unde se rezolvă cazurile complexe, sumele finale pentru fiecare unitate urmând să fie stabilite cu exactitate după finalizarea procedurilor de rectificare bugetară.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.