Fond de cercetare de 2,5 milioane de euro pentru studiul diabetului

0

Compania Boehringer Ingelheim și Fundația Europeană pentru Studiul Diabetului (EFSD) au anunțat constituirea unui parteneriat care pune bazele unui program în valoare de 2,5 milioane de euro pentru a încuraja cercetarea în domeniul diabetului în următorii trei ani. Parteneriatul are ca scop stimularea și accelerarea cercetării despre diabet în Europa și încurajează demararea unor proiecte care să genereze noi date în studiul acestei afecțiuni.

„Dorim ca acest fond de cercetare să sprijine studii care altfel nu ar putea fi posibile”, a declarat prof. Klaus Dugi, Corporate Senior Vice President, Boehringer Ingelheim.

Programul se va concentra pe două zone: cercetarea pre-clinică, care va studia funcționarea peptidelor noninsulinice secretate de pancreasul endocrin, în același timp cu funcțiile și mecanismele celulelor non-β; cercetarea clinică va investiga mecanismele ce leagă disfuncția renală de bolile cardiovasculare în diabetul tip 2.

La program pot aplica instituții nonprofit sau grupuri de instituții nonprofit din Europa, aplicațiile lor fiind evaluate științific de un comitet specializat independent. Cercetătorii care sunt interesați să aplice pot descărca formularul de aplicație de pe  www.EuropeanDiabetesFoundation.org. Aplicațiile pot fi depuse în perioada ianuarie – aprilie 2012.

Fundația Europeană pentru Studiul Diabetului (EFSD) a fost creată de Asociația Europeană pentru Studiul Diabetului (EASD) pentru a oferi soluții multiple de finanțare în toate ariile de cercetare a diabetului.

Diabetul afectează 285 milioane de persoane în întreaga lume, diabetul tip 2 având o pondere de 90% din numărul total de cazuri.

About Author

Delia Budurca

Comments are closed.