Fundaţia “Marin Voiculescu” a desemnat câştigătorii Premiilor de Excelenţă 2011

0

Comitetul Executiv al Fundaţiei “Acad. Marin Voiculescu” a desemnat câştigătorii Premiilor de Excelenţă acordate de Fundaţie pe anul 2011. Evenimentul a reunit personalităţi din viaţa artistică, politică şi lumea medicală cu contribuţii importante la progresul medicinei. Prof. Mihai Voiculescu, şeful Centrului de Medicină Internă şi Nefrologie de la Institutul Clinic Fundeni, a subliniat prezenţa la Gală a trei miniştri ai sănătăţii – Eugen Nicolăescu, Daniela Bartoş şi Ladislau Ritli – şi necesitatea ca profesioniştii din medicină – casta medicală – să se coalizeze într-o perioadă de transformări a sistemului sanitar.

Primul premiu a fost acordat Ministrului Sănătăţii, Ladislau Ritli, care a spus că distincţia îi este acordată pentru activitatea sa de medic: “În cealaltă calitate, de ministru, încă nu am putut demonstra, dar cu ajutorul profesioniştilor sper să pot face ce am imaginat”. Premiul i-a fost acordat de celebra soprană Mariana Nicolesco.

Premiaţi au mai fost d-na Irina Cajal, premiul fiindu-i înmânat de Mircea Ionescu Quintus, Daniela Bartoş – premiul fiind înmânat de Petre Roman, Eugen Nicolăescu – premiul fiindu-i înmânat de Călin Popescu Tăriceanu, dna. dr. Laura Iliescu şi d-na dr. Raluca Bobeică de la Institutul Clinic Fundeni şi dnei asistente medicale Mirela Miu.

Prof. Alexandru Oproiu a fost recompensat cu o diplomă de excelenţă pentru întreaga activitate, laudatio fiind citit de Ecaterina Andronescu.

About Author

Delia Budurca

Comments are closed.