Guvernul a aprobat deblocarea a peste 2700 de posturi în sistemul sanitar

0

Guvernul a aprobat Hotărârea privind ocuparea unui număr de 2766 de posturi vacante din sistemul sanitar, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătății.

 

“Este un pas  foarte important pe care îl facem pentru profesioniştii din sistemul sanitar. Măsura vine în sprijinul unităţilor publice din sistemul sanitar care se confruntă cu un important deficit de personal, atât personal de specialitate medico-sanitar, personal auxiliar sanitar, absolut necesare pentru efectuarea actului medical”, a declarat dr. Vasile Cepoi, ministrul Sănătăţii.

 

Pozițiile deblocate aparțin atât unităților sanitare din rețeaua Ministerului Sănătăţii, cât şi unităților al căror management a fost transferat către autorităţile administraţiei publice locale. Posturile respective s-au eliberat după data de 01 ianuarie 2012, astfel încât ocuparea acestora nu determină un impact financiar suplimentar, fiind deja bugetate.

 

Cele peste 2700 de posturi vor fi repartizate pentru personalul de specialitate medico-sanitar,  personalul auxiliar sanitar şi personalul de specialitate din compartimentele paraclinice medico-sanitare. Nominalizarea posturilor pe categorii profesionale în vederea ocupării prin concurs sau examen este de competenţa ordonatorului de credite cu aprobarea ordonatorului principal de credite.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.