Implantologia inovativa reduce la jumatate costurile si timpul procedurilor

0

Trei medici stomatologi de renume din Italia – prof. dr. Giorgio Carusi, Dr. Romeo de Fenu si dr. Fabio Fantozzi – vor sustine la Bucuresti un curs gratuit pentru 60 de medici stomatologi despre cele mai noi proceduri de implantologie si estetica dentara. In perioada urmatoare, medicii vor veni periodic in Romania pentru a executa tratamentele respective in cadrul clinicii Velvet Dental, furnizorul de servicii stomatologice care organizeaza acest curs.

 

“Velvet Dental face un prim pas în îndeplinirea unui obiectiv de termen lung – de dezvoltare a unui adevărat centru de competenţe în piaţa de stomatologie de pe plan local, prin colaborarea cu cei trei medici italieni care vor implementa, începând din luna martie, proceduri de ultimă generaţie în domeniul implantologiei şi esteticii dentare. Următoarea etapă va consta în investiția în dezvoltarea laboratorului pentru ca toate procedurile să fie realizate în țară. Industria stomatologică din România va cunoaşte un ritm de creștere accelerat în următorii ani datorită evoluției rapide a tehnologiei, precum și eforturilor de cercetare“, declară Cristi Costăchescu, Managing Partner Velvet Dental Clinic.

Printre inovațiile prezentate de catre medicii italieni se afla şi procedura implanto-proteză cu încărcare rapidă care are avantajul că, după o singură intervenție, de 8-10 ore, realizată sub sedare conștientă, pacientului i se monteaza o proteza dentară fixă care îi permite să mânânce imediat și care poate fi păstrată pentru toată viața sau înlocuită, la cerere, după patru luni. În plus, inovația procedurii elimină necesitatea adiției de os – medicii italieni utilizează o substanță numită amelogenină, care determină formarea de os nou acolo unde există o lipsă a acestuia.

“Realizarea unui implant traditional pentru a incarca arcada superioara ajunge la peste 10.000 de euro, cu un timp de asteptare de aproximativ un an pana la finalizarea lucrarii. Cu ajutorul noii tehnologii, costurile pacientilor se reduc la jumatate si este vorba si de un castig de timp si de confort al pacientului”, a spus dr. Alina Misailescu, director medical Velvet Dental.

O alta premieră pentru pacienții din România constă în fațetele dentare din disilicat de litiu care înlocuiesc albirea dinților pentru întreaga viață dupa o procedura care dureaza doar o ora.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.