Incendiu la Institutul de Boli Cardiovasculare “Prof. Dr. George Georgescu”, Iași

0

În seara zilei de 10 aprilie, în jurul orei 24, la Institutul de Boli Cardiovasculare “Prof. Dr. George Georgescu” (IBCV) din Iasi a izbucnit un incendiu pentru stingerea căruia au acţionat pe parcursul a şase ore mai multe echipaje de la ISU Iaşi. Din fericire, nu s-au înregistrat victime. În urma incendiului a fost afectat grav blocul operator, astfel că nu se pot efectua intervenţii chirurgicale.

Mobilizarea exemplară a permis evacuarea tuturor pacienţilor, inclusiv a celor de la Terapie Intensivă către alte spitale din Iaşi.

Incendiul a afectat etajul 6 și acoperișul Institutului. Din primele cercetări rezultă că a fost generat de un scurtcircuit produs la reţeaua electrică veche şi suprasolicitată.

Prof. Dr. Grigore Tinică, managerul Institutului, vizibil marcat de acest incident, palid, cu vocea răguşită din cauza fumului toxic inhalat, a declarat pentru Medica Academica că era de gardă când s-a declaşat incendiul, și a participat alături de personalul spitalului, dar şi de toate celelalte forţe implicate, la evacuarea pacienţilor şi la salvarea bunurilor. Un sprijin deosebit a venit din partea echipajelor SMURD şi Ambulanţă coordonate de Prof. Diana Cimpoeșu, şefa UPU SMURD Iași.

Prof. Tinică a informat-o imediat de acest eveniment pe Dr. Sorina Pintea, Ministrul Sănătăţii, și pe Dr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Se află în desfășurare evaluarea daunelor produse de incendiu şi se stabilesc strategiile pentru ca activitatea medicală să poată fi reluată cât mai curând. Fiecare compartiment din cadrul institutului a întocmit un raport preliminar asupra daunelor înregistrate, iar raportul final rezultat va fi înaintat Ministerului Sănătăţii.

About Author

Silviu Munteanu

Comments are closed.