Începe campania de vaccinare antigripală

0

Un milion de doze de vaccin gripal au fost achiziționate de Ministerul Sănătății pentru imunizarea persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire, în cadrul campaniei anuale de vaccinare antigripală gratuită care începe în această săptămână, la nivel național.
“Repartiţia dozelor de vaccin către direcţiile de sănătate publică se face în două etape. În prima etapă am pus la dispoziţia direcţiilor de sănătate publică un număr de 500 000 de doze pe care acestea le livrează cabinetelor medicilor de familie şi unităţilor sanitare pentru începerea imunizărilor. Restul dozelor de vaccin vor fi distribuite până la sfârşitul acestei luni pentru continuarea vaccinării. Ministerul Sănătăţii a alocat pentru campania de imunizare din sezonul 2012-2013 un buget similar cu cel de anul trecut, respectiv 11 milioane de lei”, au declarat specialiştii de sănătate publică din cadrul Ministerului Sănătăţii, potrivit unui comunicat de presă al instituției.

În cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii vor fi imunizate, cu prioritate, persoanele cu varsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, precum şi gravide.

Ca în fiecare an, campania Ministerului Sănătăţii se va derula prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi. Conform datelor raportate de către Centrul Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile, în săptămâna 05-11 noiembrie 2012, numărul total cazuri de infecţii respiratorii este de 77 275 cu 1,6% mai mare faţă de săptămâna trecută. În România activitatea virozelor respiratorii este de intensitate joasă, fără răspândire geografică, fără tendinţă de creştere semnificativă.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.