Institutul “Cantacuzino”, reorganizat

0

 

Activitatea Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare în Microbiologie şi Imunologie “Cantacuzino” va fi împărțită pe două componente, cea de cercetare și laboratoare de referință și cea de producție, conform Memorandumului aprobat de Guvernul României, la propunerea Ministerului Sănătății.

“Documentul reprezintă un prim pas pentru reformarea instituţiei şi baza de discuţie pentru definirea planului de restructurare care se va regăsi în actele normative ce vor fi elaborate ulterior. Vor putea exista negocieri şi discuţii asupra modului de implementare a prevederilor aprobate. Discuţiile se vor desfăşura ţinând cont de câteva principii, ca de exemplu păstrarea intactă a imobilelor şi faptul că instituţia nu se va privatiza” , a declarat Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

În ceea ce priveşte componenta de cercetare și laboratoare de referință, instituţia îşi va desfăşura activitatea prin autofinanţare, pe baza legii cercetării şi va putea încheia contracte de cercetare atât cu unitatea de producţie “Cantacuzino” SA, cât şi cu alte entităţi interesate în dezvoltarea produselor imunobiologice şi cercetare medicală. Laboratoarele de referință vor fi finanțate din venituri proprii prin contracte de prestări servicii încheiate cu Institutul Național de Sănătate Publică și unitățile din rețeaua națională de boli infecțioase. Societatea comercială “Cantacuzino” SA va fi înființată în parteneriat cu Antibiotice Iași (acționariat majoritar de stat) și va avea ca obiect de activitate producerea vaccinurilor şi a altor produse biologice.

 

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.