Institutul Clinic Fundeni: 55 de ani de activitate

0

Institutul Clinic Fundeni împlineşte anul acesta 55 de ani de activitate, moment care va fi marcat în cadrul evenimentului Zilele Institutului Clinic Fundeni 2014, sub îndemnul „Iubeşte Viaţa!”.

„De 55 de ani, Institutul Clinic Fundeni „Iubește Viața”. Este o onoare, o mândrie, dar și o responsabilitate pentru noi să contribuim în continuare la creșterea performanței medicale în beneficiul pacienților care au nevoie de noi. Acum, după aproape o jumătate de milion de ore de activitate neîntreruptă în I.C. Fundeni, cred că putem spune că prin munca de echipă, devotament, implicare și continuă dezvoltare, am scris o istorie frumoasă și continuăm să construim o unitate medicală de referință în România”, a declarat conf. dr. Carmen Orban, managerul Institutului Clinic Fundeni.

Inaugurări de centre medicale și laboratoare în cadrul Institutului

Ceremonia de deschidere a evenimentului va avea loc mâine, 2 octombrie, în amfiteatrul „Thomas Starzl” din cadrul I.C. Fundeni, începând cu orele 10.00. Aceasta va fi urmată de o serie de alte manifestări: inaugurarea lucrărilor de construcție la Centrul de Excelență în Medicina Translațională, inaugurarea Punctului de Transfuzii (deschiderea punctului pentru donatorii de sânge după 7 ani), inaugurarea Laboratorului de Citogenetică şi de Imunofenotipare (un proiect GDF SUEZ Energy România), precum și marcarea a 20 de ani de dializă în I.C. Fundeni.

Anul acesta, Zilele Institutului Clinic Fundeni sunt organizate în premieră în colaborare cu Spitalul Clinic Județean de Urgenţă (SCJU) „Sfantul Apostol Andrei” din Constanța. Astfel, lucrările ştiinţifice prezentate în cadrul Zilelor Institutului Clinic Fundeni vor avea loc în Constanța, în perioada 2-5 octombrie 2014; programul ştiinţific va include pe lângă simpozioanele dedicate medicilor din toate specilitățile reprezentate în I.C. Fundeni şi o sesiune dedicată asistenţilor medicali.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.