Instruire gratuită privind prescrierea prin e-rețetă pentru medici și farmaciști

0

Medicii prescriptori şi farmaciştii vor beneficia, gratuit, de informare şi instruire privind utilizarea  sistemului de prescriere prin reţeta electronică, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătății. Dr. Vasile CEPOI, ministrul Sănătăţii a solicitat astăzi, într-o videoconferinţă, reprezentanţilor caselor de asigurări de sănătate şi a celor din direcţiile de sănătate publică să organizeze, în perioada următoare, şedinţe de pregătire şi informare pentru medicii prescriptori şi famaciştii care vor fi implicaţi în prescrierea reţetei electronice.

“Pentru implementarea acestui proces, cunoaşterea sistemului şi a modului său de funcţionare este esenţială. Aveţi la dispoziţie două săptămâni pentru a organiza aceste întâlniri. În tot acest timp, vom continua evaluarea sistemului din punct de vedere tehnic şi al dotărilor necesare pentru o bună funcţionare, astfel încât de la 1 iulie să putem începe implementarea”, a decalarat dr. Vasile CEPOI, ministrul Sănătăţii în cadrul videoconferinţei.

Ministrul Sănătăţii a mai solicitat ca, până la sfârşitul acestei săptămâni, fiecare judeţ să transmită Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate o situaţie privind farmaciile care nu au acces la internet sau care au conexiune la internet asigurată telefonic. De asemenea, în perioada de pregătire, autorităţile sanitare judeţene au obligaţia de a raporta numărul persoanelor instruite, precum şi specialitatea acestora. În zonele în care este necesar, perioada de pregătire poate fi prelungită cu încă o săptămână.

Conform declaraţiilor reprezentanţilor CNAS, sistemul de prescriere a retetei electronice va putea fi implementat începând cu 1 iulie 2012. Timp de o lună, sistemul va fi testat din punct de vedere tehnic, iar până la sfârşitul anului, noul sistem va fi utilizat în paralel cu cel actual.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.