Investiţie de 13,5 mil. euro în spitalul privat de pediatrie MedLife

0

Furnizorul de servicii medicale MedLife a deschis primul spital privat de pediatrie din ţară, o unitate cu 132 de paturi, investiţia fiind de 13,5 milioane de euro, din care 6 milioane de euro numai în aparatură. “Este singurul spital integral privat dedicat pediatriei din Europa Centrală şi de Est, e chiar o premieră zonală”, a declarat Mihai Marcu, preşedintele Consiliului de Administraţie al MedLife, care şi-a manifestat “surprinderea” faţă de noua clasificare a spitalelor. “În perioada următoare ne propunem, ca furnizori privaţi, să avem un cuvânt mult mai puternic de spus, în acord cu amploarea activităţii”, a punctat Marcu.

Spitalul de pediatrie are 5200 mp, un ambulatoriu cu 15 specialităţi, bloc operator cu două săli de operaţie, o secţie de ATI cu două compartimente, septic şi aseptic. Echipa, coordonată de medicul pediatru Mihaela Cristescu, cea care a pus bazele MedLife acum 15 ani, cuprinde 200 de angajaţi din care 163 de specialişti.

Compania a anunţat un plan ambiţios de investiţii în segmentul de spitale, 45 de milioane de euro până în 2013, respectiv extinderea Life Memorial Hospital, un spital de ortopedie în zona Obor din Bucureşti, un spital la Braşov, care, alături de spitalul Genesys de la Arad, vor însemna în vara acestui an cinci unităţi spitaliceşti MedLife cu un total de 450 de paturi. Reţeaua furnizorului cuprinde nouă clinici de mari dimensiuni în Bucureşti, Timişoara, Braşov şi Arad, opt laboratoare de analize şi 28 de centre medicale generaliste. Reprezentanţii companiei au anunţat că mizează pe o cifră de afaceri de 55 de milioane de euro în acest an, peste ce era bugetat anterior, după o cifră de afaceri de 40 de milioane de euro realizată în 2010. Piaţa de servicii medicale private s-a dezvoltat accelerat, după o perioadă caracterizată prin dezvoltarea în ambulator dezvoltându-se şi segmentul de spital.

About Author

Delia Budurca

Comments are closed.