Joggingul prelungește viața cu până la șase ani

0

Jogging-ul este unul dintre sporturile care contribuie la creşterea speranței de viață, potrivit unui studiu realizat de către MediHelp Internațional și validat de Comitetul European de Cardiologie. Cercetătorii englezi au demonstrat că un program regulat de jogging poate mări speranța de viață cu șase ani pentru bărbați și cu cinci ani pentru femei.

Studiul recomandă jogging-ul între o oră şi două ore și jumătate în fiecare săptămână, într-un ritm lent sau mediu, obicei care poate creşte speranţa de viaţă în comparație cu cea a unei persoane care nu face jogging. Dacă alergi două sau trei zile în fiecare sptămână este mai mult decât suficient pentru a avea o viață lungă și sănătoasă.

“Este destul de greu să știi care este ritmul potrivit pentru alergare. Incearcă să faci exerciții într-un ritm în care respirația şi ritmul inimii sunt accelerate și te simți încălzit. Ar trebui să poţi purta o conversație în timp ce alergi. La acest nivel de activitate, inima și plămânii sunt stimulate, iar acest lucru te mentine în formă”, recomandă Dr. Leon Creaney, specialist în ortopedie și sport la Centrul Musculoskeletal BUPA din Londra.

La studiu au participat peste 1100 de bărbați și peste 700 de femei care practicau jogging-ul. Aceștia au fost urmăriți timp de 35 de ani și a fost realizată o comparație între stilul lor de viață și cel al altor persoane care nu obișnuiau să facă jogging.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.