Kit de recoltare a celulelor stem din sângele ombilical

0

Stocarea celulelor stem recoltate din sângele şi ţesutul cordonului ombilical al nou-născutului este o procedură din ce în ce mai utilizată de tinerii părinţi, pentru că, în cazul apariţiei anumitor boli grave,  poate însemna salvarea copilului sau a unui membru al familiei prin transplant de celule stem.

Compania CryoSave, unul dintre cei mai mari operatori pe piaţa de profil, a lansat un kit de recoltare care îmbunătăţeşte trusa clasică, în acord cu cerinţele internaţionale FACT (Fundaţia pentru Acreditarea Terapiilor Celulare) şi AABB (Asociaţia Americană  a Băncilor de Celule Stem), care emite autorizaţia specifică pentru SUA.

Probele de celule stem pot fi utilizate de clinicile medicale pentru tratamente specifice dacă au calitatea dovedită prin autorizaţiile băncilor de celule stem utilizate, şi nu toate băncile din Europa au acreditările specializate AABB, FACT sau GMP. Aceste acreditări dau asigurări că au fost menţinute condiţiile astfel încât proba să fie validă, o condiţie fiind păstrarea temperaturii constante şi optime a probelor pe timpul transportului, condiţie asigurată pentru noul kit de sistemul său de autorăcire.

Compania are şi o divizie de cercetare & dezvoltare, The Cell Factory, care studiază oportunităţile oferite de medicina regenerativă pentru tratarea paraliziei cerebrale și a altor tulburări neurologice.

CryoSave este unul din cei mai mari operatori de pe piaţa de profil, având peste 268.000 de probe stocate.

About Author

Delia Budurca

Comments are closed.