LAWG are o nouă conducere

0

Gabor Sztaniszlav – Country Manager Amgen este noul Președinte al Asociației Local American Working Group (LAWG) care reprezintă companiile farmaceutice americane prezente în România. Din noua conducere LAWG, desemnată pentru o perioadă de doi ani, fac parte Radu Rășinar – Country Manager AstraZeneca, în calitate de vicepreședinte și Fabrizio Giombini – Country Manager Merck Sharp & Dohme, care ocupă poziția de secretar general.

Gabor Sztaniszlav este absolvent al Universității Semmelweis, deține Doctoratul în Farmacologie și este licențiat MBA în cadrul  Universității Durham.

„Înțelegem eforturile pe care Guvernul le-a făcut pentru actualizarea listei de medicamente compensate prin introducerea celor 17 medicamente orfane. Suntem în același timp de părere că acest demers trebuie continuat în mod susținut, astfel încât pacienții români să beneficieze de terapiile la care încă nu au acces. Aceste medicamente inovatoare pot aduce valoare adăugată opțiunilor terapeutice deja existente. Având în vedere actualul context al sistemului de sănătate, LAWG este determinată să-și continue angajamentul de a extinde accesul pacienților din România la terapii de ultimă generație. Medicamentele inovatoare scurtează perioada de tratament și cea de spitalizare și pot prelungi speranța de viață a pacienților. În același timp, acestea ajută la reducerea altor costuri angajate de sistemul de sănătate. În acest sens, anul trecut, LAWG a lansat în colaborare cu AmCham un raport comun în care au fost prezentate soluții fezabile pentru finanțarea sănătății. Dorim să susținem în continuare investițiile în inovație și prevenție, întrucât acestea sunt esențiale pentru îmbunătățirea stării de sănătate a populației unei țări,” a declarat Gabor Sztaniszlav, președinte al LAWG.

Misiunea Asociației este dedicată „demersurilor de susținere a elaborării politicilor publice pentru crearea unui mediu legislativ și de lucru care să fie caracterizat de transparență, sustenabilitate și predictibilitate,” a afirmat Radu Rășinar, vicepreședinte al LAWG.

Fabrizio Giombini, Secretar General al LAWG a adăugat că stabilirea unui calendar clar pentru introducerea noilor medicamente și tehnologii este foarte importantă, subliniind faptul că pacienții români trebuie să aibă dreptul la aceleași opțiuni terapeutice precum locuitorii din celelalte state europene.

Anterior, conducerea LAWG a fost deținută de reprezentanții companiilor Pfizer, Merck Sharp & Dohme și Abbvie. Companiile membre ale grupului sunt: AbbVie, Amgen, AstraZeneca, Bristol Myers Squibb, Eli Lilly, GlaxoSmithKline, Janssen of Johnson & Johnson, Merck Sharp & Dohme, Novartis și Pfizer.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.